|   | 
  • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ALANINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR


    İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ALANINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
    Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Asaf Mehmetbeyoğlu İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yeni dönemin başladığını kaydetti.

     Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yeni dönemin başladığını kaydetti.

    Mehmetbeyoğlu yaptığı yazılı açıklamada 30 Haziran 2012 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile 2013 yılında iş hayatında, hem işveren, hem de çalışanlar için büyük değişiklikler olacağını belirtti.

    Kanunla, kamudakiler dahil bütün çalışanlar ve işyerlerinin kapsama alınacağını vurgulayan Mehmetbeyoğlu açıklamasında şunlara yer verdi:

    "İşyerlerinde risk değerlendirmesi yapılması ve bununla bağlantılı olarak önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması, çalışan sayısı ile ilgili bir sınırlama olmaksızın tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sağlanması zorunlu kılınmaktadır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile diğer mevzuat çerçevesinde işverenlere;

    - Risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak, acil eylem planı yapmak, çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesi, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara mesleki eğitim verilmesi, ilk yardımcı belgesi aldırılması, yangın eğitimi aldırılması, 50 ve daha fazla işçi çalışan işyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu kurulması, çalışan temsilcisi atanması, işyeri hekimi ve İş Sağlığı Güvenliği uzmanı çalıştırılması gibi yükümlülükleri getirilmiştir. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak, üyelerimizin gerekli önlemleri alarak, denetimler esnasında herhangi bir cezaya maruz kalmayacak şekilde işyerlerinde gerekli yasal düzenlemeleri alacaklarına inanıyoruz. Üyelerimizin mağdur olmamaları için bu konuları dikkate almaları menfaatlerine olacaktır."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.