|   | 
  • İSLAMİ GENÇLİK İNSİYATİFİ'NDEN 'ŞEHİTLERLE BÜYÜYEN DEVRİM SURİYE' KONU


    İSLAMİ GENÇLİK İNSİYATİFİ'NDEN 'ŞEHİTLERLE BÜYÜYEN DEVRİM SURİYE' KONU
    İslami Gençlik İnsiyatifi'nin düzenlediği 'Şehitlerle Büyüyen Devrim Suriye' konulu konferansta, gazeteci yazar Hamza Er konuşma yaptı.

     İslami Gençlik İnsiyatifi'nin düzenlediği 'Şehitlerle Büyüyen Devrim Suriye' konulu konferansta, gazeteci yazar Hamza Er konuşma yaptı.

    Kadir Has Kongre Merkezi konferans salonunda konuşma yapan gazeteci yazar Hamza Er, "Şubat ayına girdik. Şubat ayı gündeme şahadet ayı olarak geldi. Genelde Müslümanlar şubat ayında şahadet geceleri ve şehit geceleri tertip ederler. Nedense İslami mücadele sürecinin sadık liderlerinin şahadetleri şubat ayına denk gelmiştir. Bu şubat ayında Allah yolunda mücadele ederken canlarını veren dava adamlarının çokluğu, Müslümanları şubat ayında bu tür etkinlikler yapmaya sevk etmiştir. 1 Şubat olması nedeniyle belki Türkiye çapında ilk olan bu etkinlik en çok anlam kaybına ve anlam daraltılmasına uğrayan şehitlik kavramı üzerinde durulması gerekiyor" diye konuştu.

    Şehitlik kavramına değinen Er

    "Şehitlik kavramı deyince aklımıza İslam dışı ideolojilerin kendi ölüleri için kullandıkları bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Ulusal değerler uğruna mücadele eden insanlarla kendi ölüleri için şahadet kuran kavramını kullanıyor. Bu işin bir boyutu. Bir diğer boyut ise biz Müslümanların yapmış olduğu bir daraltma diyelim, anlam sıkıştırması yani anlamı daraltıyoruz. Yanlış kullanmıyoruz, çok yönlü olan bu kavramı sadece tek bir anlama hapsediyoruz. Şahadet deyince bir müminin, bir Müslümanın hayatının son anı ölüm anı olarak algılanan bir anlam olarak karşımıza çıkıyor" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.