|   | 
  • İsrail-Hamas Çatışması 9. Gününde


    İsrail-Hamas Çatışması 9. Gününde
    Gece boyunca Gazze’nin farklı noktalarında 100’den fazla hedefi vurduğunu açıklayan İsrail, ülkenin güneyindeki Nirim ve Nir Oz kasabaların saldırıları yöneten Hamas komutanı Billal al-Qedra’nın düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu.

    İsrail, Hamas’a karşı başlattığı Demir Kılıçlar Operasyonu kapsamında Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor. Gazze’ye yoğun bombardıman gerçekleştiren İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), gece boyunca Gazze’nin farklı noktalarında 100’den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. IDF, açıklamasında vurulan bölgeler arasında Han Yunus ve Zaytoun bölgelerinin de bulunduğunu ifade ederek, Hamas’a ait merkezlerin yok edildiğini sözlerine ekledi.
     
     
    İsrail: “Hamas komutanı öldürüldü”
    IDF tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta İsrail’in güneyindeki Nirim ve Nir Oz kasabaların saldırıları yöneten Hamas komutanı Billal al-Qedra’nın düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu.
    İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) dün yapılan yazılı açıklamada, “Saldırı sırasında IDF savaş uçakları, Hamas’ın Gazze şehrindeki hava sisteminden sorumlu üst düzey komutan olan ve 7 Ekim Cumartesi günkü katliam sırasında teröristlerin yönlendirilmesinden büyük ölçüde sorumlu olan Merad Ebu Merad'ı öldürdü” ifadeleri kullanılmıştı. İsrail ordusu, 7 Ekim'de İsrail yerleşim yerlerine yönelik sınır ötesi saldırıları yöneten Hamas komutanı Ali Qadhi'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.
     
    Çin: “İsrail’in Gazze’deki eylemleri meşru müdafaasının ötesine geçiyor”
    Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail-Hamas çatışmalarını ele aldı. İsrail’in Filistin halkına yönelik “toplu cezalandırmanın” sonlandırılması gerektiğini dile getiren Çin Dışişleri Bakanı, “İsrail’in Gazze’deki eylemleri meşru müdafaasının ötesine geçiyor” dedi. Tüm tarafların bölgede tansiyonu yükseltmemesi çağrısında bulunan Wang Yi, en kısa sürede müzakere masasına geçilmesi çağrısında bulundu.
     
     
    Çinli elçiden Orta Doğu’ya ziyaret
    Çinli elçi Zhai Jun, İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlamak ve barış görüşmeleri için Orta Doğu’yu ziyaret edecek.
     
    ABD’den İsrail'e ikinci uçak gemisi desteği
    İsrail’in Hamas’a yönelik ABD Donanmasına ait USS Gerald R. Ford uçak gemisinin geçtiğimiz günlerde Akdeniz’e ulaşmasının ardından yeni bir hamle geldi. ABD, İsrail’e ikinci bir uçak gemisi gönderdi. USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisi Akdeniz’e doğru yola çıktı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, uçak gemisinin “Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında İsrail’e desteğin bir parçası” olarak gönderildiğini ifade etti.
     
    İranlı Bakan, Haniyye ile görüştü
    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan, Suriye ve Irak ziyaretlerinin ardından geldiği Katar’daki temasları kapsamında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü. Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Abdullahiyan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hassan Nasrallah ile görüşmüştü.
    İran, Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’na destek verdiğine ilişkin iddiaları yalanlamıştı.
    İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas çatışmasında 7 askerinin daha öldüğünü duyurdu. IDF açıklamasında, ölen asker sayısının 286’ya yükseldiğini açıkladı.
     
    Filistin’de can kaybı 2 bin 329’a yükseldi
    İsrail-Hamas çatışmalarında 9’uncu güne girilirken Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 329’a, yaralananların sayısının ise 9 bin 42’ye yükseldiği kaydedildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.