|   | 
  • İşte Ak Parti’nin Kayseri İlçe Adayları


    İşte Ak Parti’nin    Kayseri  İlçe Adayları
    31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti’nin Kayseri ilçe adayları yarın yapılacak tanıtım toplantısıyla açıklanacak. Ancak kulislere sızan bilgilere göre adaylar şimdiden belli oldu. 16 ilçenin 12’sinde aday çıkartacak olan Ak Parti, kalan 4 ilçe de ise Cumhur İttifakı’nın diğer ayağını oluşturan MHP’nin adayına destek verecek.

    Yapılan listeye göre 5 ilçede mevcut başkanlarla yola devam edecek olan Ak Parti’de 1 başkanın da yeri değiştirilecek. Buna göre Kocasinan’da Ahmet Çolakbayrakdar, İncesu’da Zekeriya Karayol, Develi’de Mehmet Cebbar, Yahyalı’da Esat Öztürk ve Felahiye’de Vural Coşkun koltuklarını koruyarak yeniden aday gösterilirken, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise bu kez Kayseri’nin en büyük ilçesi olan Melikgazi’den seçim yarışına girecek. Bilindiği üzere Melikgazi’nin 20 yıldır belediye başkanlığını yapan Memduh Büyükkılıç ise Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce açıklanmıştı.

    MUSTAFA YALÇIN 20 YIL SONRA YENİDEN TALAS’TAN ADAY

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar Genel Sekreterlik ve Kaski Genel Müdürlüğü yapan daha sonra da kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevini yürüten Mustafa Yalçın da beklenildiği gibi Talas Belediye Başkan adayı oldu.

    Mustafa Yalçın 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nin yine Talas Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememişti. Tecrübeli bürokrat Yalçın’ın bu kez seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

    Açıklanan aday listelerinde yer alan bir başka Büyükşehir Belediyesi kökenli bürokrat da Halit Taşyapan oldu. Yaklaşık 25 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde Mezarlıklar Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı gibi görevler yürüten ve aslen veteriner hekim olan Halit Taşyapan, memleketi Yeşilhisar’dan aday gösterildi.

    Ak Parti’nin her seçimde en çok oy aldığı seçim bölgesi olan Hacılar’da ise bir süredir başkan vekilliği yapan Bilal Özdoğan aday yapıldı. Hacılar’da mevcut başkan Doğan Ekici sağlık sorunları nedeniyle yeniden adaylık başvurusu yapmamıştı.

    Bunların dışında Tomarza’da Davut Şahin, Bünyan’da Özkan Altun ve Akkışla’da Ayhan Arslan Ak Parti’nin belediye başkan adayı oldular. Böylece mevcut başkanlar Fahrettin Işık, Şinasi Gülcüoğlu ve Ali Ergül’ün üstü çizilmiş oldu.  

    MHP’YE 4 İLÇE

    Kayseri’de 16 ilçenin 12’sinde aday çıkartan Ak Parti, Sarız, Sarıoğlan, Pınarbaşı ve Özvatan’da ise Cumhur İttifakı’ndan ortağı MHP’nin adaylarını destekleyecek.

    Buna göre Özvatan’da mevcut başkan Halit Demir ile yola devam kararı alan MHP, Sarız’da Baki Bayrak ve Sarıoğlan’da Bekir Ayyıldırım ile seçime girecek. Pınarbaşı’nda ise sürpriz bir şekilde MHP Kocasinan eski ilçe başkanı Memduh Uzunluoğlu aday gösterildi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.