|   | 
  • İşte okulların tatil edildiği iller


    İşte okulların tatil edildiği iller
    Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar bugün ve yarın tatil edildi.

    İşte okulların tatil edildiği il ve ilçelerin listesi:
     
    Artvin
    Artvin Valiliği yaptığı açıklama ile Hopa, Arhavi ve Borçka’da pazartesi eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada: ”Hopa, Arhavi ve Borçka’da ilçelerimizde olumsuz hava koşulları ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.
     
    Ordu
    Ordu’da 7 ilçede soğuk hava sonrası meydana gelen buzlanma nedeniyle 1 gün süreyle okulların tatil edildiği bildirildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada il genelinde olumsuz hava koşulları, buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ilçe genelindeki tüm okullarda, Perşembe ilçe merkezindeki okullar hariç ilçe genelindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.
     
    Bartın
    Bartın’da kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri ilk ve orta dereceli okullar 2 gün daha tatil edildi. Kentte kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetre, yüksek mahallelerde ise 2 metreye ulaştı. Kent merkezinde araçlar kara gömüldü. Ara sokaklar kar nedeniyle kapandı. Belediye ekipleri, 200 personelle caddelerde vatandaşların yürüyebilmesi için kar temizleme çalışması yapıyor. Şehir içinde ulaşım aksadı. Kar nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri eğitime 2 gün ara verildi. 
     
    Batman
    Batman il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bir gün süre ile tatil edildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün süre ile tatil edildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 04 Ocak 2016 Pazartesi günü ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları Valiliğimizce tatil edilmiştir.” denildi.
     
    Bitlis
    Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların bugün (pazartesi) için bir gün tatil edildi. Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bitlis’te son 3 gündür etkili olan kar nedeniyle Bitlis merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların bugün için 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
     
    Kastamonu
    Kastamonu’nun İnebolu ilçesi’nde kar kalınlığının yaklaşık bir metreye ulaştığı  Boyran Mahallesi’nde bulunan bir çay bahçesinin çatısı biriken karların ağırlığına dayanamayarak çöktü. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçede bugün okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
     
    Samsun
    Samsun’un 9 ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla bugün (pazartesi) için okullar tatil edildi. Samsun’da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metreyi aşarken hava sıcaklıklarının  eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu ise buzlanma olayı meydana geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla Yakakent, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, 19 Mayıs, Çarşamba, Bafra, Ayvacık ve Alaçam ilçelerinde bugün okulların tatil edildiği belirtildi. kar tatili ile ilgili duyuru İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapıldı.
     
    Zomguldak
    Zonguldak il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, hamile ve engelli kamu görevlileri de izinli sayılacak. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Twitter hesabından yaptığı açıklamada okulların 4 Ocak Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı. Kaban ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerinin de izinli sayılacağını bildirdiği açıklamasında “Yağan yoğun kar nedeniyle il genelinde 4 Ocak 2016 Pazartesi günü eğitim öğretim bir gün süreyle tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 4 Ocak 2016 Pazartesi günü idari izinlidirler.” dedi.
     
    Van
    Van’da etkili olan kar yağışından dolayı 4 Ocak Pazartesi günü ildeki bütün okullar tatil edildi. Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının ardından il genelindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların 4 Ocak Pazartesi günü için tatil edildiği bildirildi.
     
    Şırnak
    Şırnak Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü okulların il genelinde bir günlüğüne tatil edildiğini, hamile ve engelli kamu persenolinin de aynı gün izinli sayılacağını duyurdu.
     
    Şırnak Valiliği tarafından yazılı olarak akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Pazartesi günü okulların yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildiği belirtilerek, “İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı  ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve  köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 04.01.2016 tarihinde (Pazartesi günü) eğitime bir (1)  gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de (Pazartesi günü)  idari izinli sayılacaktır” denildi.
     
    Bitlis
    Bitlis merkez ve bağlı köyler ile Hizan, Mutki, Güroymak ilçelerindeki okulların yanı sıra Tatvan’daki taşımalı öğrenciler için okullar, kar nedeniyle pazartesi günü tatil edildi.
     
    Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda, olumsuz hava koşulları nedeniyle 04.01/.016 Pazartesi günü Bitlis il merkezi ve bağlı köylerde tüm okullarda eğitime ara verilmiştir. Kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla pazartesi günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerle ilgili kararlar kaymakamlıklarımızca alınacaktır.” denildi.
     
    Mardin
    Mardin’de kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle okullar, pazartesi ve salı olmak üzere 2 gün daha tatil edildi.
     
    Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması nedeniyle okulların 2 gün daha tatil edildiği duyuruldu. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde ilimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla Nusaybin, Kızıltepe ve Yeşilli ilçelerimiz dışındaki tüm ilçelerimizde ilgili kaymakamlıklarca yükseköğretim kurumu hariç olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, bazı mahallelerde (Böğrek, Beskavak, Bozbayır, Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe, Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar, Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib, Pirinçli, Çukursu, Çiçekli) eğitime 1 gün ara verilecektir. Ayrıca eğitim ve öğretime ara verildiği günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel valiliğimizce idari izinli sayılacaklardır.”
     
    Sinop
    Sinop’ta 4 gündür devam eden kar yağışından dolayı birçok ilçe ve köy yolları ulaşıma kapandı.
     
    Sinop Valiliği’nden yapılan açıklama ile bugün okulların tatil edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “03.01.2016 Tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilimiz sahil şeridinde devam eden kar yağışı nedeniyle Sinop merkez ile birlikte Ayancık, Erfelek, Gerze, Türkeli ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları, kreş ve gündüz bakım evleri dahil olmak üzere 04.01.2016 Pazartesi günü tatil edilmiştir.”
     
    Karın yağmasına en çok çocuklar sevindi. Sinop’un mahallerindeki yokuşlardan karın üzerine kendilerini bırakan çocuklar keyifli bir gün yaşadı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.