|   | 
  • İstenmeyen Mesajlara Ceza Yağacak


    İstenmeyen Mesajlara Ceza Yağacak
    Cep telefonlarına gelen usulsüz mesajlara artık yaptırım uygulanacak.

     Cep telefonlarına gelen usulsüz mesajlara artık yaptırım uygulanacak.

    Hayatımız bir parçası haline gelen cep telefonları, bilgisayar ve internet gibi bazı teknolojik araçlar olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Toplum içerisinde ticari amaçlı gönderilen mesajlardan rahatsızlık hat safhaya ulaştı. Bundan dolayı da bununla ilgili yeni kanun tasarısı yasalaştı. Yürürlüğe giren kanunla tüketicilere istemediği halde reklam ve tanıtım içerikli SMS (cep telefonu ile kısa mesaj) veya e-mail (elektronik posta) gönderenlere cezai yaptırım uygulanacak. Tüketiciye, reklam mesajı göndermeden önce, iletiyi isteyip istemediği sorulacak. Tüketicilere istemediği halde reklam ve tanıtım içerikli SMS veya mail gönderenlere para cezası uygulanacak.

    Avukat Murat Karayılan yeni yasalaşan kanunla ilgili onayı olmadan hiç bir kimseye mesaj gönderilemeyeceğini söyleyerek izinsiz olarak mesaj gönderenlerin usulsüzlüğün boyutuna göre para cezasına çarptırılacağını belirtti.

     ??Çağımızın internet çağı olması internet ağının gelişmesi ve internet ortamı ve elektronik ortamda ticari faaliyetlerle tüketicinin zarara uğramasının önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kalkması için mecliste bir yasa tasarısı hazırlanmış ve bugün itibariyle de kanunlaşmıştır. Buna göre elektronik ileti alacak kişilerin önceden bilgileri alınmak suretiyle o kişilere karşı o kişilere yönelik olarak elektronik ortamda mail gönderilebilecektir. Onayı alınmadan hiç kimseye elektronik ortamda bir ileti gönderilemeyecektir. Bu gönderiyi sağlayanlara bin TL ile 10 bin TL arasında idari para cezası uygulanacaktır. Devamında hizmet sağlayıcılarına da 10 bin TL ile 50 bin TL arasında idari para cezası uygulanacaktır. Ancak önceden iletişim bilgilerini veren yani rızası alınan kişilere yönelik olarak gönderdiği maillere ilişkin olarak da herhangi bir onay tekrar alınmayacaktır. Burada amaçlanan şey tüketiciyi korumak haksız rekabeti de önlemektir.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.