|   | 
  • İstifa etti kurultay çağrısı yaptı


    İstifa etti kurultay çağrısı yaptı
    MHP’nin olağanüstü kurultaya gitmesi gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini açıkladı. Özdağ, istifa mektubunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderdiğini söyledi.

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile birlikte 24. dönem MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de katıldı.
     
    Devlet Bahçeli’nin hizmetlerini, tarihin ve ülkücülerin unutmasının mümkün olmadığını belirten Özdağ, “Devlet Bahçeli ile ilgili tarihsel gerçek, günlük kızgınlık ve gerginliklerin ötesinde ülkücü hareketin Devlet ağabeyi olduğu ve Devlet ağabeyi olarak da her zaman kalacağıdır.” dedi.
     
    Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP’de yaşanan ağır üzüntü ve derin hayal kırıklığını aşmak, mevcut istikrarsızlığa son vermek için artık ülkücülerin çok büyük bölümünün olduğu gibi toplumun da beklentisi haline gelen olağanüstü Kurultaya partiyi götürmesinin toparlayıcı bir adım olacağını söyledi. Özdağ toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Kongre isteyen delegelerle ilgili kapatma ve işlemler başladı. Siz de olağanüstü kongre talebinde bulunuyorsunuz. Partideki görevinizle ilgili bir yaptırım bekliyor musunuz?” soruna Özdağ, “Genel başkanımıza genel başkan yardımcılığında istifa mektubunu yolladım. Asla böyle bir şey beklemiyorum, beklemiyoruz. Demokratik bir taleptir. Genel başkanımıza karşı bir tavır değildir. 
     
    Sadece Türkiye’nin ağır şartlardan geçtiği bir dönemde MHP’ye çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, güçlü bir MHP’nin genel başkanımızın partimizi olağanüstü kongreye götürerek inşa etme çabasına destek için yapılan bir açıklamadır.” cevabını verdi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.