|   | 
  • İYİ Parti İl Başkanı Emine Bağcı 'Medya onlarınsa meydanlar bizim'


    İYİ Parti İl Başkanı Emine Bağcı 'Medya onlarınsa meydanlar bizim'
    Bilindiği üzere 24 Haziran Pazar günü Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı için seçime gittik. Sonuçlarının ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmeye vesile olmasını diliyorum

    Seçim süresince ve seçim sonrasında yapılmak istenen onlarca provokasyona rağmen sükûnetini bozmayan İYİ Parti teşkilat üyelerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte ifa ettikleri görev nedeniyle bizlere güven veren emniyet ve adalet teşkilatımızın değerli üyelerine ayrıca teşekkür etmeyi bir hakkın teslimi olarak görüyorum.

    Malumunuz üzere biz İYİ Parti olarak henüz 1. Yaş gününü kutlamış bir parti bile değiliz. Bu kadar kısa süre içinde yapılamaz denilen pek çok hedefimize ulaştık. Bu süre zarfında yok sayılmak istendik. Başta devletimizin kanalı TRT olmak üzere, tüm ulusal medya yanlı tavır sergileyerek bize kendini kapattı. Biz ne yaptık? "Medya onlarınsa meydanlar bizim" dedik. Başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere sokağa indik. Sayın Akşener bir günde .3 ayrı miting yaparken, bizlerde sahada ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek halkımıza ulaşmaya çalıştık.

    Evet, biz 7 aylık bir parti olarak, bu kısıtlı imkanlarla, 2 aylık seçim süresinde

    TBMM’de grup kurmayı başardık, %10 oy aldık, 26 şehirde 43 Mv. çıkarma başarısı elde ettik. Bizler buna sevinmezken rakiplerimizin kendinden geçercesine kutlama yaptıklarına şahit olduk. Cumhurbaşkanlığına aday gösteremeyenlerin başka partinin başarısını kutladıklarını gördük. Bu yaklaşım elbette siyasi olgunlukta geldiğimiz noktayı ortaya koyması açısından güzel bir şey. Bu durumu yadırgamıyoruz.

    Burada şu soruya muhatap oluyoruz. Başarılı iseniz siz neden sevinç gösterilerinde bulunmadınız? Diye.

    Arkadaşlar İYİ Partinin kuruluş gerekçesi %10 oy almak ya da 100-150 milletvekili çıkarmak veya hazine yardımına kavuşmak değil ki. İYİ Parti Atatürk’ün kurduğu çerçevede bir ülke istiyor. Yine o çerçevede bir yönetim şekli istiyor. Biz “tek adam rejimini” reddederek kurulduk ve hala aynı noktadayız. Biz bırakın Kayseri’den 1 vekil çıkardığımız için sevinmeyi 10 vekil çıkarmış olsak dahi sevinmezdik.

    İYİ Partili olmak koltuk sevdasına düşmek değildir. Başarı hedeflenen ve ölçülebilen bir olgudur. İYİ Parti için gerçek başarı Palementer Sisteme Yeniden dönülmesi ve demokrasinin güçlendirilmesi olacaktır. İşte o gün meydanlar bizim, işte o gün sevinmek bizim hakkımız olacaktır.

    Bu duygumuzu sizlere ifade ettikten sonra, şüphesiz bizce öngörülmeyen bu sonuçların nedenleri üzerinde partimizin yetkili kurulları değerlendirmelerini yapacaklardır. Biz İYİ Parti Kayseri İl Teşkilatı olarak bu değerlendirmeleri yapıyoruz ve sonuçlarını Genel Merkezimize bu hafta içinde ileteceğiz. Biz kendi adımıza sağlıklı değerlendirme yaptığımızı düşünüyoruz.

    Baskın seçimin muhatabı olan partimizi yerel seçimlere güçlü şekilde taşımak için çalışmalarımıza şimdiden başladık. İlk adım olarak, yeni il divan üyelerimizi belirlemiş bulunuyoruz.

    ikinci aşama olarak Genel merkezimizin de görüşlerini alarak teşkilatımız olmayan ilçelerde hemen teşkilatlanacağız ve performansını yeterli görmediğimiz ilçelerimizde kısa zamanda değişime gideceğiz. Bir başka yapacağımız iş ise! yerel seçimlere hazır bir kadro kurmak olacaktır. Onun için İl Teşkilatımız bünyesinde “ 24 Saatte Siyaset Sanatı “ adını verdiğimiz bir eğitim programı başlatıyoruz. Kıymetli hocalarımızın ders vereceği 24 saat süreli 6 haftalık programımıza öncelikle kadın siyasetçi yetiştirmek için bayanların müracaatını kabul edeceğiz. Çalışmalarımıza son şekil önümüzdeki günlerde verilip eğitim programımız 1 Eylül 2018 itibari ile başlayacaktır. Bu konuda kamuoyuna ayrıntılı açıklama ileri günlerde tarafımızca yapılacaktır.

    İYİ Parti Kayseri İl Teşkilatı üyeleri ve Genel Merkez İstişare Kurulu Üyeleri olarak Genel Başkanımız Meral AKŞENER Hanımefendinin liderliğinde çalışmalarımıza aynen devam ediyoruz. Koşulsuz olarak kendilerine desteğimiz tamdır. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve özgürlükler için vereceğimiz mücadelede, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da İYİLER olarak burada olduğumuzun bilinmesini isteriz.

    Sizlerin huzurunda tüm Kayseri halkını saygı ile selamlıyorum. İYİ günler hepimizin olsun.



    Etiketler iyi parti

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.