|   | 
  • İYİ Parti seçime katılabilecek mi?


    İYİ Parti seçime katılabilecek mi?
    NTV`de Oğuz Haksever`in sunduğu programa telefonla canlı bağlantı kuran Ceza hukukçusu Prof. Ersan Şen, İYİ Parti`nin durumunu değerlendirdi.

    Haksever`in sorduğu, ``İYİ Parti seçimlerden 6 ay önce seçime katılabilir mi?`` sorusuna Şen, ``Burada bir sorun var. Uyum kanunlarının bu seçimde uygulanıp uygulanmamasında sorun yok.

     

    Sorun Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olacak kişilerin adaylık koşullarını ne şekilde olacağına dair uyum kanunu yok ortada.

     

    Beklenen uyum kanunları adıyla bilinen Anayasa`ya değişikliğiyle yerleştirilen geçici 21. maddenin E fıkrasını gözardı etmek suretiyle bu sürecin yürütülebilme ihtimali yok. Geçici 21. maddenin A fıkrasında Meclis`in basit çoğunlukla birlikte yapılacak 3 Kasım 2019 seçimini erkene alabilme ihtimali yok. Ama bunu yapabilme koşullarını oluşturma noktasında bazı sıkıntılar var. Gördüğümüz tabloda bahsettiğiniz İYİ Parti, 11 Mart`ta 76 ilde teşkilatlandırma sürecini başarmış bir parti. 10 Aralık 2017`de birinci kongre görüzüyor olağan ama kurucular kurulu kongresi bence o kongre bizim kabul ettiğimiz Siyasi Partiler Kanununda geçen büyük kongre değil. 1 Nisan`da 1. olağan üstü kongre olarak gerçekleşti bu ikisi birlikte gerçekleşmesi gereken şartın, oluşması için 26 Ağustos 2018 tarihini esas aldığında bu 6 ay sartının gerçekleşmediğini söyleyebiliriz.`` dedi.

     

    Şen, budurumun çeşitli yöntemlerle de aşılabileceğinden de bahsetti. 

    Türkiye gazetesi




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.