|   | 
  • KADINLAR TAPLUMDAKİ YERİNİ EKONOMİK OLARAK SAĞLAMLAŞTIRACAK


    KADINLAR TAPLUMDAKİ YERİNİ EKONOMİK OLARAK SAĞLAMLAŞTIRACAK
    Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri?nin destekleneceği, kadınların ekonomik ve sosyal olarak toplumdaki yerlerini sağlamlaştırmasının amaçlandığı bildirildi.

     Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, ?Amacı ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamalarını sağlamak olan kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi vasıtasıyla kadınlar ekonomik ve sosyal olarak toplumdaki yerini sağlamlaştıracaktır? dedi.
    Fırat açıklamasında, ?Söz konusu kooperatifler ortakları ve ortağı olmayan kadınlar için dikiş, nakış, keçe yapımı, seramik ve cam yapımı, el ürünleri tasarımı, moda tasarımı, takı tasarımı, ev yemekleri ve unlu gıda yapımı, pasta, çikolata yapımı ve süslemeciliği gibi üretime yönelik beceri kursları benzeri tesisler kurar ve işletir, ortaklarının üretimleri ile seramik, cam, keçe, kumaş, gıda ve her türlü el yapımı hediyelik eşya ürünlerini satın alır, pazarlar ya da pazarlanmasını sağlar, yiyecek-içecek servisi (catering) hizmeti verir ve ortakları için okuma-yazma, bilgisayar, girişimcilik, liderlik, mahalle anneliği, çevre düzenleme, halk sağlığı, kadın hakları ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik çeşitli eğitim programları düzenler, bu konularda kurs ve mesleki eğitim programlarına yönelik uygulama atölyeleri açarak kadınların ekonomik olarak güçlenmesine ve sosyal olarak topluma katılmasına yardımcı olur? ifadesinde bulunarak şu şekilde konuştu:
    ?Ortaklarının çoğunluğu kadınlardan ve kamu veya özel hukuk tüzel kişilerinden oluşan ve amacı "ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik girişimleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ve bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmalarını teşvik etmek, desteklemek ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını temin etmek" olan " Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Örnek Ana Sözleşmesi" uygulamaya konulmuştur.
    Kooperatif kuruluşu için gerek duyulan örnek ana sözleşmeler mevcut düzenlemelerdeki sıkıntılar göz önünde bulundurularak ve ticari mevzuata getirilen son değişikliklere göre düzenlenmiş olup, Bakanlığımızın www.gtb.gov.tr isimli ve İl Müdürlüğümüzün www.kayseriticaret.gov.tr isimli web sitesinden temin edilebilecektir.
    Kadın kooperatiflerinin kuruluşuna izin verme işlemleri İl Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, kuruluş işlemleri için Müdürlüğümüze başvuruda bulunulması mümkün bulunmaktadır.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.