|   | 
  • KALKINMA AJANSI'NDAN PROJELERE 20 MİLYON TL'LİK HİBE DESTEK


    KALKINMA AJANSI'NDAN PROJELERE 20 MİLYON TL'LİK HİBE DESTEK
    Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında başvuruda bulunan projelerden uygun görülenlere toplam 20 milyon TL'lik hibe destek sağlanacağını bildirdi. Düzgün, ''Ajansımızın vereceği 20 milyon TL'lik destek ve proje sahiplerinin sağlayacağı eş-finansman miktarları ile birlikte Mali Destek Programları kapsamında bölgemizde yapılacak yatırım tutarı 40 milyon TL'yi aşacaktır'' dedi.

     Kayseri Valisi ve ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün başkanlığında Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, 2014-2023 dönemi TR72 Bölge Planı çalışmaları kapsamında Kalkınma Bankası ile Ajans arasında protokol imzalandığını ve bu çerçevede TR72 Bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat) ''Enerji Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu'', ''Gıda Sanayi Sektör Raporu'', ''Sağlık Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu'' ve ''Savunma Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu'' ile ''Yozgat ili İmalat Sanayi Raporu''nun hazırlandığını kaydetti.
    TR72 Bölge Planı'nın, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin gelecek 10 yıl içerisinde kalkınması için gerekli olan ve uygulanması öngörülen hedef ve stratejileri ortaya koyan yeni nesil planlama çalışması olduğunu ifade eden Vali Düzgün, bu planın Kalkınma Kurulu ve Yönetim Kurulu başta olmak üzere bölgedeki tüm paydaşların görüş ve önerileri çerçevesinde şekillenerek 1 Temmuz 2013 tarihine kadar Ajans tarafından Kalkınma Bankası'na sunulacağını da ifade etti.
    -20 MİLYON TL'LİK HİBE DESTEK
    Kayseri Valisi ve ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün, Ajans'ın 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı başvurularının 30 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla başladığını kaydederek, ''Bu kapsamda ilgili başvuru sahiplerinin 'Stratejik ve Acil nitelikli' araştırma, fizibilite, analiz, planlama ve benzeri çalışmalarına 20 bin ile 70 bin TL arasında destek sağlanabilecektir. Programa başvurular, program bütçesi izin verdiği ölçüde 29 Kasım 2013 tarihine kadar devam edecektir'' diye konuştu.
    Ajans'ın 2012 yılı Teklif Çağrısı kapsamında ''Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ'ler'' mali destek programına 190, ''Tarımla Gelen Kalkınma'' mali destek programına 90 olmak üzere toplam 280 projenin başvurduğunu da belirten Vali Düzgün, ''Bölge illeri bazında proje başvuru sayıları incelendiğinde Kayseri ilinden 171 proje, Sivas ilinden 69 proje ve Yozgat ilinden de 40 proje başvurusu bu süreçte Ajans'a sunulmuştur. Proje başvurularının teknik ve mali açıdan değerlendirilmeleri tamamlanmıştır. Başarılı proje sahipleri, Ajans internet sitesinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu kapsamda, 'Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ'ler' mali destek programına 15 milyon TL ve 'Tarımla Gelen Kalkınma' mali destek programına ise 5 milyon TL olmak üzere Ajansımız tarafından toplam 20 milyon TL mali kaynak, başarılı projelere aktarılacaktır. Proje sahiplerinin bu yatırımlara sağlayacağı eş-finansman miktarları ile birlikte mali destek programları kapsamında bölgemizde yapılacak yatırım tutarı 40 milyon TL'yi aşacaktır'' dedi.
    Vali Orhan Düzgün'ün açıklamalarda bulunduğu toplantıda, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de hazır bulundu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.