|   | 
  • Kalp Kapak Hastalıklarında Yeni Tedavi Yöntemleri


    Kalp Kapak Hastalıklarında Yeni Tedavi Yöntemleri
    Dünyada tüm ölümlerin yüzde 1 ve 2'sini kalp kapağı hastalıklarından meydana geldiği bildirildi.

     Yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, bacaklarda şişlik, felç ve ritim problemleri kalp kapak hastalıklarının başlıca belirtileri arasında yer alıyor.

    26 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla kalp kapak hastalıkları ve tedavi yöntemleri hakkında açıklama yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Topsakal, kalbin kapakçıklarının görevi kalp gevşediği zaman açılarak kanın kulakçıklardan karıncıklara akışını sağlamak, kalp kasıldığı zamanda kapanarak kanın karıncıktan kulakçığa doğru geri kaçışını engellemek olduğunu söyledi.

    Topsakal, çocukluk çağında boğaz iltihaplarının etkili bir şekilde tedavisinin eklem romatizması gelişimini, dolayısıyla genç yaşlarda oluşabilecek romatizmal kapak hastalıklarını önlemenin en önemli yolu olduğunu ifade ederek,  Romatizmal kapak hastalıkları geri kalmış ülkelerin bir hastalığı olup ülkemizdeki gelişmişliğe paralel olarak giderek azalma eğiliminde olduğunu belirtti.

    Tüm önlemlere rağmen romatizmal kapak hastalığı oluşur ve hastada nefes darlığı yapacak kadar ciddi boyutlara ulaşırsa bu hastalarda tedavi seçeneği öncelikle diyette tuzun kısıtlanması olduğunu dile getiren Topsakal, şöyle devam etti:

    "Kalbin yükünü azaltacak ilaçların yanı sıra, kapakta darlık oluşmuşsa öncelikle balonla kapağın genişletilmesi gerekmektedir. Kapaklarda ciddi yetmezlik oluşmuşsa, uygun olgularda kapağın değiştirilmeden tamir edilmesi, kapaklara mandal takılması gibi yöntemler uygulanabilmektedir. İleri yaşlarda karşılaştığımız aort kapağında kireçlenmeye bağlı darlıklarda ameliyatla kapak değiştirebildiği gibi ameliyat şansı olmayan, ameliyat riski yüksek olan hastalarda göğüs kafesi açılmadan tıp dilinde TAVI denilen yöntemlerle aort kapağı değiştirilebilmektedir."

    Topsakal, günümüzde kapak hastalıklarının tedavisinde eğilimin genellikle kapakları değiştirmekten çok darlıklarda kapağın balonla genişletilmesi, yetmezliklerde kapağın tamiri yöntemlerinin kullanıldığını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.