|   | 
  • KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖR YERİNE MERDİVEN KULLA


    KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖR YERİNE MERDİVEN KULLA
    Sağlıklı bir yaşam için insanların yaşam tarzında bazı değişiklikler yapmasını isteyen Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp sağlığı için yürümeyi tavsiye eti. Prof. Sönmez, kalp rahatsızlığının nedenleri arasında birçok sebebin yer aldığını ama bunlar arasında en önemlilerin sigara, alkol, hareketsiz yaşam ve fazla kiloları gösterdi.

     Sigaranın zararlı etkisinin, kadınlarda erkeklere göre daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Sönmez, "Sigara, kadınlarda östrojeni parçalayarak daha erken menopoz riski yanında, kalp ve akciğer sağlığını da olumsuz etkilediği için mutlaka bırakılması gerekiyor. Sigara içen kadın hastaların, kalp ameliyatları sonrasında iyileşme süreleri daha çok uzamaktadır." dedi.

    Prof. Sönmez, insanların biran önce hareket alışkanlığını değiştirmesi tavsiyesinde bulunarak, asansör ve yürüyen merdiven yerine normal merdivenleri kullanarak yürüme tavsiyesinde bulundu. Prof. Sönmez, yakın iş yerine otomobille değil yürüyerek gidilmesi, gün içerisinde otobüs kullanılıyorsa bir durak öncesinde inilerek yürümenin faydalı olacağını dile getirdi. Sönmez, kışın soğuk havalarda kalp sağlığı için evde koşu bandı ya da büyük alış veriş merkezlerinde tempolu yürüyüş tercih edilerek hareketli yaşam sağlanmasının yararlı olacağını dile getirdi.

    Prof. Sönmez, 40 yaş üstünde olan herkesin kalp sağlığı ile ilgili bir test yaptırmasının yararlı olacağını anlattı. Sönmez, stressiz bir yaşam tarzı oluşturulmasını isteyerek, yüksek tansiyon ve şekere karşı sürekli düzenli ölçümler yaptırılmasını önerdi. Sönmez, ayrıca, kişilerin günlük yaşamlarında ailelerine, çocuklarına daha iyi ve ılımlı davranması, eşler arasında daha uyumlu olunmasının, ani karar verilmemesi, hızlı hızlı konuşmama, merdivenleri ikişer üçer basamak çıkmama gibi uyarılarda bulundu.

    Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez; kalp sağlığı için hayatı sevme kadar daha az kafein tüketimi, ofislerde egzersiz yapılmasının, işi severek yapmanın, iş yerinde kontrolsüz hırs ve rekabet duygusundan uzak olmanın, kişiye işinin paradan daha çok bilgi, gelişim ve mutluluk getirmesinin yararlı olacağını ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.