|   | 
  • Kan Açığını 1 Milyon Bağışçı Kapatabilir


    Kan Açığını 1 Milyon Bağışçı Kapatabilir
    Türkiye'de 18-65 yaş arası 50 milyon kişiden 1 milyonunun her yıl iki kez kan bağışında bulunması halinde, Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının karşılanacağı bildirildi.

     Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışı bilincinin artması için çeşitli eğitimler yaptıklarını söyledi.

    Ülke genelinde Türk Kızılayı'nın anasınıfı öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar, kamu kurumları da dahil birçok kuruluşta kan bağışı bilincinin oluşması için eğitim verdiğini anlatan Keskin, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak geçen yıl 62 bin ünite kan bağışı kabul ettiklerini belirtti.

    Bu yıl 77 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini vurgulayan Keskin, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezinin, en iyi çalışan kan merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi.

    Kan bağışı aracı sayısı bakımından da Türkiye'de birinci olduklarını anlatan Keskin, "5 kan bağışı otobüsümüz var. Türkiye?de sanıyorum 24-25 araç var. Bunun 5'i bölgemizde. İnsanların ayağına giderek kan bağışı alma konusunda en başarılı merkezlerden biriyiz. Hedeflerini gerçekleştiren kan merkezlerinin başında geliyoruz" dedi.

    - "1 milyon bağışçı sıkıntıyı giderir"

    Türkiye'de kan verme bilincinin düşük olduğunu savunan Keskin, şunları kaydetti:

    "18-65 yaş arası her insan kan verebilir. Türkiye?de 18-65 yaş arası 50 milyon insanın olduğu düşünülüyor. Ülkemizin yıllık kan ihtiyacı 2 milyon ünite. Erkekler her 3 ayda bir, kadınlar ise her 4 ayda bir kan verebilir. Bir insanın 6 ayda bir, yani senede 2 kez kan verdiğini düşünürsek, 50 milyon insanın 1 milyonu kan vermiş olsa ülkemizin kanla ilgili bütün problemleri çözülüyor. 50 milyondan 1 milyonu senede üç veya dört kez değil sadece iki kez kan vermiş olsa, 2 milyon ünite kan eder, ülkemizin kanla ilgili sıkıntısı biter. Formül bu kadar basit."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.