|   | 
  • KAR FESTİVALİ'NE MUHTEŞEM KAPANIŞ


    KAR FESTİVALİ'NE MUHTEŞEM KAPANIŞ
    Mustafa Ceceli konseri Erciyes'te coşkuyu tavan yaptırdı.

     Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erciyes Kar Festivali, muhteşem bir finalle sona erdi.


    3 gün süren festivalin son gününde önce 'Kış Turizminde Yükselen Değer Erciyes' konulu panel düzenlendi ardından da Mustafa Ceceli konseri gerçekleştirildi. Vatandaşlara sucuk ekmek ikramında bulunulan son günde ayrıca şişme oyuncaklar ve eğlence dünyası da çocukların vazgeçemediği mekanlar oldu.


    "ERCİYES'İN GELECEĞİ PARLAK"

    Program kapsamında bugün ilk olarak 'Kış Turizminde Yükselen Değer Erciyes' konulu panel gerçekleştirildi. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele, konuşmacı olarak Maksimum Oteller Sahibi Murat Bilal, TURÇEV Onursal Başkanı Metin Çorabatır, Kayak Seven Gazeteciler Derneği Başkanı Gamze Düşmen ve İran

    Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Mahmut Yılmaz katıldı.

    Kayak Seven Gazeteciler Derneği Başkanı Gamze Düşmen konuşmasında Erciyes'teki tesislerin modernliğine dikkat çekerek, "Burada kayak yaptık. Çok zevk aldım. Palandöken, Ilgaz ve değişik yerlerde kaydım ama hiçbir yerde olmayan birşey var burada. O da telesiyej oturaklarının alttan ısıtmalı olması. Bir başka güzellik de kaydık, başka bir telesiyeje bindik. Yine kaydık ve yine telesiyeje bindik. Kayarak yemek için döndük. 7 kilometrelik yolda kayarak tesislere vardık. Yani sürekli aynı yerde kayıp durmadık, gezerek neredeyse bütün dağı gezdik ve çok zevkli geçti. Yabancılar buraya geldiğinde buradaki tesis ve imkanlardan memnun kalacaklarını düşünüyorum" dedi.


    "ERCİYES'İN KARI, KAYSERİ'NİN KARI"

    TURÇEV Onur Kurulu Başkanı Metin Çorabatır, Erciyes Projesi'nin Türkiye adına önemli bir getirisi olacağına vurgu yaparken İran Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Mahmut Yılmaz da İranlıların Erciyes'e büyük ilgi göstereceğine vurgu yaparak, "Yakınlık dolayısıyla Palandöken, İranlılar tarafından tercih ediliyor. İranlı turistler için Kayseri ciddi bir mekan olabilir. Çünkü hem yakın hem de imkanlar çok iyi. Otobüslerle bile gelinebiliyor. İranlılar da Kayseri'yi çok iyi biliyor. Bu Erciyes için bir fırsattır. Ben, başkanın Erciyes'i Davos gibi yapacağını söylediğinde şaşırmıştım.

    Yıllar geçti ve geldiğimiz zaman bunların adımlarının atıldığını ve ciddi çalışmalar yapıldığını gördüm. Gelirken yolda "Erciyes'in Karı Kayseri'nin Kârı" yazısını gördüm. Bu çok önemli bir anlayış ve tanıtım iyi yapılırsa burası bölgedeki ülkeler için ciddi pazar haline gelebilir" diye konuştu.


    MUSTAFA CECELİ COŞTURDU

    Panelin ardından festivalin final bölümünde önce Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, ardından da Ayşen sahne aldı. Son alarak da Erciyes Tekir Kapı'yı dolduran müzikseverlerin huzuruna ünlü sanatçıMustafa Ceceli çıktı. Sevilen şarkılarını, kendisini coşkuyla dinleyen gençler için seslendiren Ceceli, yaklaşık 1,5 saat sahnede kaldı.

    SARAY Bosna'YA YAPILAN JEST KARŞILIKSIZ KALMADI

    Festivalin son gününde ayrıca TURÇEV tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye 'TURÇEV Jüri Özel Ödülü' verildi. TURÇEV Onur Kurulu Başkanı Metin Çorabatır'ın takdimi ile Başkan Özhaseki'ye ödülünü Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko verdi. Burada yaptığı kısa konuşmada Kayseri'ye ve Başkan Özhaseki'ye minnettar olduklarının altını çizen Büyükelçi Dzanko, "2017 Gençlik Olimpiyatlarına aday olmuştuk. Bizimle birlikte Kayseri de adaydı ve son ikiye, bu iki şehir kalmıştı. Sağolsunlar Başkanımız bizim lehimize adaylıktan çekildi ve organizasyon bize kaldı. Yapmış oldukları bu jestten dolayı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi

    Başkan Özhaseki de burada yaptığı konuşmada Kayserililerin kışın Erciyes'te yazın da Harikalar Diyarı'nda keyif yapacaklarını ifade ederek, "2 yıl sonra burada tüm yatırımar tamamlandığında saatte 35 bin kişinin kayak yapabileceği mekanlar ortaya çıkacak. Şu önümüzde gördüğümüz ve geçenlerde devraldığımız eski teleferik hattının yerine de modern gondol hattı yapacağız. Ayrıca büyük projelerimizden olan kent merkezindeki Anadolu Harikalar Diyarı'nın da çalışmaları sürüyor. 10 ayrı konuda eğlence ve dinlence imkanı sunacak bu tesisi bu yaz hizmete sunmayı planlıyoruz. Burası da tamamlandığı zaman yılın 6 ayında Erciyes'te, diğer 6 ayında Anadolu Harikalar Diyarı'nda keyifli vakitler geçirilebilecek" dedi.


    ÖZHASEKİ'YE BÜYÜK İLGİ

    Festival boyunca Erciyes'teki etkinlikleri yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, vatandaşların da ilgi odağı oldu. Festival alanında gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Özhaseki, gelen taleplere cevap olarak bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.