|   | 
  • Karamollaoğlu: “Irak’ı Ramazan’da, Suriye’yi Miraç gecesi sabahında vu


    Karamollaoğlu: “Irak’ı Ramazan’da, Suriye’yi Miraç gecesi sabahında vu
    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, “Müslümanlara saldıracakları zaman mutlaka Müslümanlar için önemli bir günü seçiyorlar. Irak’a Ramazan'da girdiler Irak’ın başındaki Saddam’ı da Ramazan ayında idam ettiler. Bu kez Suriye’ye saldırırken de Miraç gecesini seçtiler” dedi.

    Saadet Partisi Erzurum 6. İl Kongresi, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Erzurum İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Karamollaoğlu kongrenin yapıldığı Müftülük Salonu'na meşaleli gençlerin arasından girdi. 
    Kongreye Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, parti ilçe başkanları ve partililer katıldı. 
    CHP ve İYİ Parti il başkanlarının da katıldığı kongrede mevcut Başkan Faik Çalık yeniden başkanlığa getirildi. 

    "Müslümanlar için önemli bir günü seçiyorlar" 
    ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye üzerinde yaptığı hava saldırısını eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, özellikle saldırı için Müslümanların önemli günlerinin seçildiğini ifade ederek, “Dün mübarek bir geceyi Miraç Kandilini idrak ettik. Ama ne yazık ki bu geceyi birçok insan gözlerini açamadan veda ettiler. Suriye’nin belli bölgeleri ABD, İngiltere ve Fransa tarafından bombalandı. Üzülerek ifade ediyoruz ki bizim hükümetimiz böyle bir bombalamayı makul karşıladı bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Her ne hikmetse bu emperyalistler dünyaya zulmü getirirken kendi memleketlerinde barış türküsü söyleyenler Müslümanlara saldıracakları zaman mutlaka Müslümanlar için önemli bir günü seçiyorlar. Irak’a Ramazan'da girdiler, Irak’ın başındaki Saddam’ı da Ramazan ayında idam ettiler. Bu kez Suriye’ye saldırırken de Miraç gecesini seçtiler. Onların da onlara destek verenlerin de destekten geri durmayanların da hesabını Allah mutlaka bir gün gelecek soracak" diye konuştu. 

    "Bütün mazlumları birleştirmeye mecburuz" 
    Mazlum ve güçsüz ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Maksat Suriye’deki iktidarı aşağı indirmek niye o iktidar bombalanmıyor da başka bölgeler bombalanıyor? Çünkü maksat farklı başkaları kendi aralarında anlaşıyorlar katledilen yok edilen zulme uğrayan masumlar ve Müslümanlar. Bütün bunların değişmesi lazım bunlar değişebilir mi elbette değişir bunların nasıl değişeceğini biliyoruz. Bugün mazlum kabul edilen, güçsüz kabul edilen, etkisiz kabul edilen, inançsız kabul edilen ülkeler bir araya gelsin en büyük kitle imha silahlarına sahip olan ülkeler bile diz çökme mecburiyetinde kalır. Biz bunu geçmişte yaşadık bugün yine yaşayabiliriz yeter ki inanalım biz bir araya gelmeye bütün mazlumları birleştirmeye kucaklamaya mecburuz. Elbette başta içinde yaşadığımız bölge geliyor arkasından İslam ülkeleri geliyor yetmez, arkasından Müslümanlar gibi ezilen sömürülen diğer ülkeler de geliyor. Herkesin gözü bizde arayış içindeler, farkında değil belki bazıları arayış içinde olduklarının ama henüz nereye döneceklerini bilmedikleri için arayış içinde diyoruz” dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.