|   | 
  • KARAYEL:'' DARBECİLERDEN HESAP SORULMAYA DEVAM EDİLECEK''


    KARAYEL:'' DARBECİLERDEN HESAP SORULMAYA DEVAM EDİLECEK''
    Tomarza Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen İlçe Danışma toplantısında konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, darbelerin iki nedeni olduğunu söyledi.

     Tomarza Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen İlçe Danışma toplantısında konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, darbelerin iki nedeni olduğunu söyledi. Karayel, "Bunlardan biri, Anadolu insanının devletin idari sınıfının yerine geçmesine mani olmak. İkincisi de Türkiye'nin ekonomik kaynaklarının belli çevrelerin elinde bulunmasını sağlamak. Bunda 60 darbesinde muvaffak olmuşlar. 71 muhtırasında muvaffak oldular. 80 darbesinde muvaffak olduklarını hep birlikte yaşadık. 28 Şubat döneminde de bin yıl süreceğini söyleyip, basına da manşet attırdılar. Ama sizlerin ve milletin sayesinde, bin yıl 15 yıl dahi sürmedi. Sonunda millet iradesi galip geldi. Millet iradesine ipotek koyan ne kadar zinde güçler varsa, bunlarla hesaplaşma dönemi başladı" diye konuştu.

    Karayel, "60 darbesinde bu ülke başbakanını astı. 71 muhtırasında, Meclis'te bildiriyi okudular. O bildiriye karşı koyan milletvekili dışında, Demirel de dahil olmak üzere kimse çıkmadı. Meclis'i teslim ettiler. Ne kadar apoletti insan varsa gelip Meclis'e oturdular. Böylece sivil idareyi ve sivil inisiyatifi ellerinden aldılar'" dedi.

    80 DÖNEMİNDE 2 MİLYON İNSAN FİŞLENDİ

    Geçmişte yaşananların hatırlanmasının, bugünkü şartların kıymetinin bilinmesi açısından önemli olduğunu da vurgulayan Karayel, şunları kaydetti:

    "Hani Başbakanımız diyor ya 'Nereden, nereye geldik'. Onun için, insan aklı unutmakla maluldür. 80 dönemine baktığımızda, 2 milyonun üzerinde insan fişlendi. Bunlara 1.5 milyonun üzerinde dava açıldı. Bunlardan 250'ye yakınına idam kararı verilerek, 50'si idam edildi. Önce idam edip, sonradan yaşını büyüttükleri insanlar oldu. İşte bunların bir daha olmaması için, 4 siyasi parti araştırma önergesi vererek, komisyon kurulmasını sağladı. Bu komisyonda bin 404 sayfalık rapor hazırlayarak Tbmm'ye sundu. Önümüzdeki aylar içinde görüşülüp, yeni komisyonlar kurularak, bu darbecilerden ve darbe zihniyetlerinden millet adına hesap sormaya devam edilecek."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.