|   | 
  • Karayel'den Ak Partili Vekilleri Üzecek Açıklama


    Karayel'den Ak Partili Vekilleri Üzecek Açıklama
    AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, erken seçim dönemini değerlendirerek, "Bu seçim yenilenme değil, seçimin yenilenmesidir" dedi. Ayrıca 3 dönem kuralının askıya alınacağını söyleyen Karayel, Kayseri'de 3 dönem kuralına takılan 3 değerli isminde önü açılacak dedi.

     
    AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 12 Eylül'de yapılacak olan genel kurul hakkında bilgiler verdi. Karayel,

    "AK Parti?nin Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonraki olan dönemde ki ilk olağan kurulu yapılacak. Olağanü
    stü genel kurulla Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanlığı Sayın Ahmet Davutoğlu?na devretmişti. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında ki ilk genel kurulumuz olacak. Kurucu genel başkanımızdan sonra ilk genel başkanımız olan Ahmet beyinde ilk genel kurulu olacak. Onun için inşallah 12 Eylül?de partimize ve ülkemize yakışır bir şekilde genel kurul yapacağız. Bu genel kurulda 50 kişilik merkez karar kurul üyeler belirlenecek. Denetleme kurulu üyeleri, hakem kurulu üyeleri yani tüzükte yazılı kurullarımızın üyeleri belirlenecek. Bunların içerisinde yeni genel merkez yöneticileri belirlenecek ve yetkili kurullar içerisinde kimler varsa onlar görev alacaklar. Bu bizim için önemlidir. Bu noktada genel başkanımız kendi ekibini kuracak" ifadelerini kullandı.

    3 dönem kuralını değerlendiren Karayel, "Büyük bir ihtimalle bu 3 dönemlik kurul askıya alınacak. Böylece hem 70 kişi hem de 26 kişi bu 3 dönem kuralına takılmayacak. Genel kuruldan büyük bir ihtimalle böyle bir netice çıkacak. Konuşmalar doğrultusunda geçen dönem milletvekili olan arkadaşlarımız ve yeni olan milletvekili arkadaşlarımızda var. Netice de siyaset böyle bir şeydir. Sonunda millet karar verecek. Kayseri?de de 3. döneme takılan 3 tane değerli arkadaşımız var ve bende 3. döneme takıldım. Bu askıya alındığı zaman hep birlikte yeniden aday olacağız. Bunların hepsinin belirlenmesi partinin büyük genel kurulunda alınacak karara bağlı" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.