|   | 
  • Karayollarında Birbirimizi Öldürüyoruz


    Karayollarında Birbirimizi Öldürüyoruz
    Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatilden dolayı insanların büyük bir kısmının yollarda olacağını ifade ederek, ulaşımda dikkatli olmalarını istedi.

     Aydın, karayollarında üzücü sonuçların ortaya çıktığı trafik kazalarına, kaza demediklerini, çarpışma olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Karayollarında birbirimizi öldürüyoruz." dedi. 

        Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kurban Bayramı öncesinde kentte görev yapan Fahri Trafik Müfettişleri ile bir araya geldi. Toplantıda Trafik Denetleme Eğitim Büro Amiri Mustafa Kula, görev yapan müfettişlere bazı uyarılarda bulundu. Bayramlarda trafik kazasında ortalama 35-40 kişinin hayatını kaybettiğine dikkate çeken Kula, şöyle konuştu: ?Hepiniz elinizi taşın altına koyuyorsunuz. Bayram süresince de bu görevinizi yerine getirmenizi istiyoruz. Çünkü sizin caydırıcılığınız bizden fazla. Sizler görünmeyen bizler ise görünen caydırıcılarız ancak sizin caydırıcılığınız bizimkinden daha fazla.? 

        Mustafa Kula, Kayseri?de 503 fahri trafik müfettişinin görev yaptığını bunun yanında bin 635 asayiş polisinin de ceza yazma yetkisinin olduğunu aktararak, ?Önceki yıla göre değerlendirdiğimiz de cezalarda da yüzde 70 oranında artış var? diye konuştu. 

        Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, yaptığı konuşmada, fahri trafik müfettişliğinin fedakarlık gerektiren bir çalışma olduğunu belirtti. Emniyet olarak kaza kelimesi kullanmamaya dikkat ettiklerini belirten Aydın, bunun sebebini şöyle açıkladı: ?Bizler kaza tabirini kullanmıyoruz. Çünkü karayollarında birbirimizi öldürüyoruz. Her ay 10 kişiyi öldürüyoruz. Türkiye genelinde de el birliği bir küçük ilçeyi hep beraber mezara gönderiyoruz. 3 bin 500- 4 bin kişiyi her yıl mezara gönderiyoruz. Bu sorunu çözmek bizim elimizde. Elbette bazı cezai yaptırımlar var ancak bu iş yalnızca ceza ile çözülmez eğitimle çözülür. Kaza tabirini kullanmayalım, zira insanların aklına kader kavramını getiriyor. Kaza demek olayın kendiliğinden olmadığını gibi bir düşünceyi ortaya koyuyor. İngilizler artık kaza demiyor, çarpışma tabirini kullanıyor.?

    ?Ülkemizde trafik canavarı diye bir tabir sıkça kullanılıyor? diyen Emniyet Müdürü Aydın, bu ifadenin de kullanılmamasını istedi. Aydın, ?Trafik canavarı diye bir şey icat ettik. Trafik canavarı kol geziyor, can aldı şeklinde ifadeler var. Canavar diye bir şey yok. İçimizde de canavar yok. İçimizde biz varız? şeklinde konuştu.

    Kayseri?de şehir içinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 50?liler seviyesinde olduğunu ancak bu seviyenin yeterli olmadığını belirten Aydın, bu rakamın Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki gibi yüzde 80?ler civarına çıkması gerektiğini ifade etti. Aydın, şöyle konuştu: ?Bu bayram Kayseri?de kazalarda şu kadar kişi öldü diye bir şey söylenmesin diye gayret gösterelim. Bu bayramda hayvanları kurban edelim insanlar kurban olmasın. Vatandaşlarımız mezara değil, sevdiklerine kavuşsun.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.