|   | 
  • Kardeşini infaz ettiği iddiasıyla yargılanan DEAŞ’lı ile ilgili rapor


    Kardeşini infaz ettiği iddiasıyla yargılanan DEAŞ’lı ile ilgili rapor
    DEAŞ terör örgütünden aldığı emir ile 2016 yılı içerisinde örgüte muhalif öz kardeşini canlı yayında infaz ettiği tespit edilen ve yasa dışı yollardan girdiği Kayseri’de polis ekiplerince yakalanan DEAŞ’lı ile birlikte 2’si tutuklu 10 sanığın yargılandığı dava, beklenen rapor nedeniyle yine ertelendi.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. ile Yusuf M. ve avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar Sabir K., Mohammed İbrahim Yaseen Y. ve Mohammed K., Mahmud Ş., Şehab el B., Raad el B., Abdurrahman Y. ve Mohanad İbrahim Yaseen A. duruşmaya katılmadı. 
    2016 yılı içerisinde DEAŞ terör örgütünden aldığı emir ile örgüte muhalif öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman’ın kafasına silahla ateş ederek infaz ettiği iddia edilen ve bu infaz görüntülerinin de DEAŞ terör örgütü mensuplarınca propaganda amaçlı video paylaşım sitesinden yayınlanan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında sağlık sorunları olduğunu ve tahliyesini istedi. 
    Abdulkhaleq Abdulqader A. önceki celse verdiği savunmalarında görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığı, 76 yaşındaki ağabeyi olduğunu söyleyerek, DEAŞ’tan kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirtmişti. 
    Diğer sanık Yusuf M. de bu dosyada neden yargılandığını bilmediğini söyleyerek tahliyesini istedi. 
    Rapor bekleniyor 
    Mahkeme heyeti bir önceki duruşmada fotoğrafları çekilen Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nda canlı yayındaki infaz görüntülerinin karşılaştırılması için beklenen raporun halen gelmemesi nedeniyle duruşmayı erteleyerek, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.