|   | 
  • Kasım Ayı Elektrik Faturaları Neden Yüksek?


    Kasım Ayı Elektrik Faturaları Neden Yüksek?
    Kasım ayında elektrik faturalarında genel bir artış gözlendi. Normalin üstünde gelen faturalar vatandaşları şaşırttı.

     Kar360 haber olarak Vatandaşlardan aldığımız tepkiler şu yönde;

    Geçmiş aylarda ödedikleri faturaların Kasım ayı itibariyle iki katına varan bir artışla faturalara yansıması vatandaşı isyan ettirdi. Yanlış faturalandırma ihtimaline karşı gerekli mercilere başvurduklarını ifade eden vatandaşlar herhangi bir zam olmadığını ve ani gelen fatura artışına anlam veremiyor.

     Hükümet ya da yetkililerden herhangi bir zam açıklaması gelmezken Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş Sosyal İşler Sorumlusu Murat Mattar artışların kış ayının gelmesiyle kombi ve elektrikli sobaların kullanılmaya başlanması ve havanın erken kararmasıyla erken yanan aydınlatmaların ya da daha önceki faturaların 1 aylık faturayken Kasım ayı faturalarının 40-45 günlük olabileceği yönünde açıklama yaptı ve şunları ekledi:

    -          Buzdolabınızı fırın radyatör gibi ısı üreten gereçlerden uzağa yerleştirin

    -          Tabaklarınızın bulaşık makinasına konulmadan önce peçete yardımı ile sıyrılmasının daha az elektrik,su ve deterjan kullanımına neden olacağını unutmayınız

    -          Isıttığınız mekanları % 50 ? 55 nemlendirin, nemli hava daha iyi ısı konforu sağlar

    -          Fırını toplam pişirme süresinden bir kaç dakika önce kapatarak aile bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.