|   | 
  • Kaygan Zeminli Yaya Yolları, İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor


    Kaygan Zeminli Yaya Yolları, İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor
    Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaya yollarının, belediye olarak bir düzen ve standart içerisinde yapıldığını, çünkü bireyin güvenli ulaşımına büyük önem verdiklerini bildirdi.İlçe sınırları içerisinde yaya yollarının...

    Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaya yollarının, belediye olarak bir düzen ve standart içerisinde yapıldığını, çünkü bireyin güvenli ulaşımına büyük önem verdiklerini bildirdi.

    İlçe sınırları içerisinde yaya yollarının yapımına büyük önem verdiklerini ve eskiyen, deforme olanları tamir ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, dükkan sahiplerinin dükkânların içerisinde dekorasyon yaptıklarını, dükkan önündeki yaya kaldırımını da izinsiz olarak değiştirdiklerini bunun hem yasak olduğunu hem de kış aylarında buzlanmadan dolayı yaya akışı için tehlike arz ettiğini belirtti.

    Dükkan içerisindeki değişikliğin, iç mimar döşemesinin ve tamiratın dükkan önünde uygulanmaması gerektiğini çünkü kaldırımların belli bir standart ve düzen içerisinde güvenli yaya akışını sağlamak için inşa etiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları kaydetti:

    ''Melikgazi Belediyesi olarak güvenli, seri ve akışkan bir yaya ulaşımı sağlamak için yaya yollarını yeniliyor, tamir ediyor ve yenilerini inşa ediyoruz. Çünkü bize göre trafik akışı yaya yolu öncelikli olup, uygulamaları buna göre yapmaktayız. Bazı bölgelerde kilitli parke taşı, Kayseri taşı ve bazalt gibi yapı malzemeleri döşüyoruz. Ancak bazı dükkân sahipleri izinsiz olarak dükkan içerisindeki tamiratları esnasında bu yaya kaldırımlarına kendilerine özelikle granit, mermer gibi kaygan yapı malzemesi kullanıyor. Bu hem standardı bozuyor hem de özellikle kış aylarında buzlu havalarda yayaların geçişine izin vermiyor. Belediye olarak bu tür işyeri sahiplerini önce uyaracağız ve eski haline getireceğiz. Kurallara uymayanlara ise imar yasası gereği izinsiz yapı ve kamu malına zarar vermekten dolayı para cezası uygulayacağız.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.