|   | 
  • Kayınbabasını pompalı tüfekle ağır yaralayan sanığa 18 yıl


    Kayınbabasını pompalı tüfekle ağır yaralayan sanığa 18 yıl
    Kayınbabasını tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan damada, önce ağırlaştırılmış müebbet, sonra 18 yıl hapis cezası verildi.

    Olay, 28 Kasım 2015 tarihinde merkez Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi’nde meydana geldi.

     

    S.O. ile resmi nikahlı olan ancak henüz düğünleri yapılmayan İbrahim O. (27) ile kayınbabası D.K. (50) arasında iddiaya göre düğün meselesi yüzünden husumet oluştu. Olay günü D.K. işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada, damadı İbrahim O., pompalı tüfekle boyun ve göğüs bölgesinden vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kayınbaba iyileşti. Olay sonrası yakalanarak gözaltına alınan damat İbrahim O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

     

    Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü. Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık İbrahim O., duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nden (SEGBİS) katıldı. Son kez savunma yapan sanık, öldürme kastının olmadığını iddia etti. O., “Olay günü kayınbabamın yanına beni sosyal medyadan aldattığını düşündüğüm kızıyla ilgili konuşmak için gittim. Evin önünde 5 dakika kadar bekledikten sonra kayınbabam dışarı çıktı. Biraz konuştuk. Elini beline attı ve çıkardığı silahla bana ateş etti. Tabancası tutukluk yapınca ben de yanımda getirdiğim pompalı tüfekle 3 kez ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Öldürmek isteseydim kafasına sıkardım. Kendisiyle düşmanlığım yok. Eşim olan kızı beni aldattı. Bütün bunlara o sebep oldu. Kayınbabamdan özür diliyorum. Çok üzgünüm ve pişmanım.” şeklinde savunma yaptı.

     

    Mağdur kayınbaba şikayetçi olmadı

    Bir önceki duruşmada ifade veren mağdur kayınbaba D.K., “Aracıma binmek üzere kapıyı açarken ‘kıpırdama lan’ dedi ve konuşmadan ateş etti. 23 gün hastanede yattım. Üzerimde hala çıkarılmayan saçmalar var. Yine de şikayetçi değilim. Çünkü anasına 'ana' dedim. Ben bunu ona yapamam. Cezasını Rabbim versin” dedi. 

     

    Önce ağırlaştırılmış müebbet, sonra 18 yıl hapis

    Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık İbrahim O.’yu 'tasarlayarak akrabayı öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, mağdurun ölmemesi, olayın teşebbüste kalması nedeniyle cezayı 18 yıl hapse düşürdü.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.