|   | 
  • KAYSERİ'DE HAVA AMBULANSIYLA 1 YILDA 135 HASTA TAŞINDI


    KAYSERİ'DE HAVA AMBULANSIYLA 1 YILDA 135 HASTA TAŞINDI
    Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet alımı yöntemiyle hizmete giren 112 acil hava ambulans helikopteri, Kayseri'de 2012 yılında toplam 135 hasta ve yaralıya hizmet verdi.

     Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet alımı yöntemiyle hizmete giren 112 acil hava ambulans helikopteri, Kayseri'de 2012 yılında toplam 135 hasta ve yaralıya hizmet verdi.

    Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, 112 Acil Sağlık filosunda bulunan hava ambulansının 2009 yılından bu yana 893 hasta ve yaralı, 2012 yılında ise, 135 hasta ve yaralı taşıdığını söyledi. Öksüzkaya vakalara en kısa sürede ulaşmayı amaçladıklarını, bu hizmetten yararlananlardan herhangi bir ücret alınmadığını söyledi. Öksüzkaya, şöyle dedi:

    "112 acil hava ambulans helikopterini, şartların zor olduğu, iklim koşullarının uygun olmadığı ve hasta nakledilirken zamanın çok önemli olduğu dönemlerde kullanıyoruz. Ambulansımızda 3 pilot, 2 doktor, 2 acil tıp teknisyeni bulunmaktadır. Hava ambulansı Kayseri bölgesine dahil olan Aksaray, Tokat, Çorum, Kırşehir, Malatya, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir, Sivas, Yozgat'ta toplam 4.5 milyon kişiye hizmet sunmaktadır. 'EC 135' tipi hava ambulansı, 200 kilometrelik bir mesafede hasta naklini sağlamaktadır."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.