|   | 
  • KAYSERİ'DE SEVGİ EVLERİNİN TEMELİ YAZIN ATILACAK


    KAYSERİ'DE SEVGİ EVLERİNİN TEMELİ YAZIN ATILACAK
    Kayseri'de kimsesiz çocuklar için ilk etapta 5 sevgi evi yapılacak.60 çocuğun faydalanacağı evlerin inşaatına yazın başlanacak.

     Kayseri'de kimsesiz çocuklar için ilk etapta 5 sevgi evi yapılacak. 60 çocuğun faydalanacağı evlerin inşaatına yazın başlanacak.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bakıma muhtaç çocukların yurtlarda bakılmasından vazgeçiyor. Çocukların ev ortamında büyümesi için sevgi evleri projesine ağırlık veriliyor. Kayseri'de de 5 sevgi evi kurulması için proje hazırlandı. Evler, Kartal Çocuk Yuvası Müdürlüğü kampüsünde yer alan ve depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü binasının yerine yapılacak. Sevgi evleri inşaatı temelinin önümüzdeki yaz aylarında atılması planlanıyor. En kısa sürede tamamlanması hedeflenen evlerde 60 öğrenci kalacak. Kayseri'de halen yurt ve yuvaların yanı sıra 3'ü kız toplam 14 çocuk evi bulunuyor. Bakanlık, sevgi evleri ve çocuk evlerinin yapımı ile kimsesiz çocukların daha modern ortamlarda toplumla içi içe yetiştirilmesini hedefliyor.

    İL MÜDÜRLÜĞÜ DE TAŞINACAK

    Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü'nün de Kartal Çocuk Yuvası Müdürlüğü kampüsü içine yapılacak yeni binaya taşınması kararlaştırıldı. Yeni il müdürlüğü binası inşaatının sevgi evleri inşaatıyla birlikte başlayacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü, halen merkez ilçe Kocasinan Oğuz Caddesi üzerindeki binasında hizmet veriyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.