|   | 
  • Kayseri'den Bayram Mesajları


    Kayseri'den Bayram Mesajları
    Kayseri'den Bayram Mesajları

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 
    Vali Düzgün, yayımladığı bayram mesajında "Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının yaşandığı, güzelliklerin ve dostlukların tazelendiği, toplum hayatımızda müstesna bir yere sahip Kurban Bayramı?nı idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz" ifadesinde bulundu.
    "Bayramlar, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan birlik ve beraberliğin en derinden hissedildiği, yetimin başının okşandığı, yoksulun sevindirildiği, toplumsal dayanışmanın arttığı, toplumun her kesimini ortak bir payda da buluşturan ve değerlerimizi yeniden hatırlamamıza vesile olan en güzel günlerden biridir" ifadelerine yer veren Vali Düzgün mesajını şu şekilde sürdürdü:
    "Bu güzel duyguları yaşayabilmek, bayramın şuuruna varabilmek, kesilen kurbanların ihtiyacı olanlarla paylaşılması ve yoksula yardım elinin uzatılması da aslında bayramın gerçek bayram olmasını sağlamaktadır.
    Kayserili vatandaşlarımızın bu kutsal günlerde vatanı için canlarını veren şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerini, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, huzur evinde barınan yaşlılarımızı ve yetiştirme yurtlarında kalan yavrularımızı yalnız bırakmayacağına yürekten inanıyorum. Onlara, bu hayatta yalnız olmadıklarını hissettirmek, anne, baba ya da çocuk sevgisini tekrar bu bayram sıcaklığında yaşatmak, hepimiz için bir insanlık görevidir.
    Kayseri ili genelinde değerli vatandaşlarımızın Kurban Bayramı?nı huzur içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere belediyelerimiz ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından her türlü tedbir alınmıştır.
    Bu arada siz değerli hemşehrilerimizden akraba ziyareti yapmak, memleket hasreti gidermek ve tatil yapmak üzere yapacağınız seyahatler sırasında trafik kurallarına uymanızı, bayram sevincinizi acıya ve hüzne dönüştürmemenizi özellikle istirham ediyorum.
    Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Kurban Bayramının milletimize, ülkemize ve yakın coğrafyamıza sağlık, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini diler, bu vesile ile değerli Kayserililerin, kamu görevlisi arkadaşlarımın, sivil toplum kuruluşlarının ve değerli basın mensuplarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak bayramın iyilik ve güzelliklere vesile olmasına diledi. 
    Mesajında kurbanın Allah'a yaklaşmak için bir vesile olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, bu ibadeti yerine getiren tüm insanların kurbanının Allah katında kabul edilmesi dileğinde bulundu.
    Allah'a yakınlaşmaktan doğan sevincin tezahürü olarak bayram yapıldığına vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Yardıma ihtiyaç duyanların da bayram yapabilmesine imkan sağlanır" dedi.
    "İNSANLIK HUZUR BULSUN"
    Mesajında, bulunduğumuz coğrafyanın barış ve huzur ortamına fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, her gün onlarca masum insanın can verdiği İslam dünyasına dikkat çekerek, "Bayramların en önemli özelliklerinden birisi de kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturmasıdır. Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan müslüman kardeşlerimiz için işte böyle bir ortama ihtiyaç var. Bizler de dua ve niyazlarımızla bu ortamın oluşmasına katkı sağlamalıyız. Tüm dünyanın huzur içerisinde geçireceği bayramlara ulaşmak temennisiyle bayramın şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.
    "ÇEVREYİ KİRLETMEYELİM"
    Başkan Özhaseki, mesajında ayrıca kurban kesimi sırasında çevrenin kirletilmemesine dikkat çekerek, "Bir ibadet yaparken, bir güzellik ortaya koyarken bir yandan da çevreyi kirleterek, insanları nahoş görüntülerle başbaşa bırakmayalım. Kurbanlarımızı, belirlenen yerlerde kesip, atıklarını da yine en güzel ve sıhhi şekilde ortadan kaldıralım" dedi.

    Kocasinan Kaymakamı Ali Cadan

    Kocasinan Kaymakamı Ali Cadan Kurban Bayramı nedeniyle kutlama masjı yayımladı. 
    "Bayram günleri sevgi ve kardeşliğin yaşandığı , birlik ve beraberliğimizin paylaşma duygularımızın en üst seviyeye çıktığı günlerdir" ifadesinde bulunan Kaymakam Candan, mesajını şu şekilde sürdürdü:
    "Bayram günleri insanların dargınlıkları bir kenara bıraktığı , kaynaşma ve yakınlaşma günleridir. İnanıyorum ki milletimiz bu bayramda da kimsesizlere , yardıma ihtiyacı olanlara yalnız olmadıklarını en güzel şekilde gösterecektir.Milli ve Dini değerlerimizin özenle yaşatıldığı bu bayram günlerinde Gelenek göreneklerimizi nesilden nesile aktarılmaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim"

    AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden

    AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
    İl Başkanı Özden, mesajında, Sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği bir kurban bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
    Bu milletin, tarih boyunca adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olduğuna değinen Özden, şu ifadelere yer verdi:
    " Millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bir Kurban Bayramını daha birlikte idrak etmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Dünya coğrafyasında gerek insanlık onuru, gerekse Müslümanlar zulüm altındalar. Yaşanan üzücü olaylar neticesinde canlarını bizlere teslim etmiş veya birçok yakınını kaybetmiş olan Müslüman kardeşlerimiz, bir kurban bayramına daha içlerindeki bu buruklukla girmektedir. İnancımız ve insanlığımız gereği, evlerinden, yurtlarından uzak olan kardeşlerimize kucak açmak bizim görevimizdir. Bu nedenle dün olduğu gibi bugünde dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma sahip çıkmaya devam edeceğiz.
    Toplumsal barışın ve huzurun pekiştiği; sorunlar bulunsa da yüzlerin güldüğü ve herkesin ortak duygularda birleştiği, bayramların toplumun birbirini kucakladığı ve kenetlendiği, ihtiyacı olanlara, yokluk içinde bulunanlara sahip çıkma, yardım eli uzatma günleridir.
    Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin bu şuurla, Bayram günlerini maneviyatına uygun şekilde değerlendireceğine yürekten inanıyor, Müslümanlar başta olmak üzere herkesin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

    MHP İl Başkanı Mete Eke


    MHP İl Başkanı Mete Eke, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
    Mesajında, "Kan, gözyaşı, acı, feryat ve figan içerisinde bir kurban bayramını daha hep birlikte idrak etmenin sevincinden ziyade üzüntüsünü yaşamaktayız. Dini bayramlar inananların birlik beraberliğini, tesanütünü, bir araya gelmelerini, küskünlük ve dargınlığın ortadan kalkmasını sağlayan önemli dini vecibelerden biridirler. Yılda iki defa idrak ettiğimiz Ramazan ve Kurban Bayramı yüce dinimizin en önemli emirlerinden birisidir. Geçmiş yıllardaki bayramları hatırladığımızda sevinçlerin, oynayan çocukların, alınan hediyelerin birbirine karıştığı bu heyecan içerisinde mutlu bayram günlerinin yaşandığına şahit olurduk" ifadesinde bulunan Eke, mesajını şu şekilde sürdürdü:
    "Bugün ise, özellikle yanı başımızdaki hemen sınırlarımızın dibinde Ortadoğu Coğrafyasında kafası parçalanmış ufacık çocuklar, kolu kopmuş kadınlar, yaşlılar, acımaz bir şekilde öldürülen insan cesetleri ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu manzara karşısında bayramların bayram olmasını düşünmek hayalden başka bir şey değildir.
    Türk Milleti olarak Milli ve Dini bayramlarımıza hassasiyetimiz ayrı bir değer, ayrı bir önem taşımaktadır. Ancak yanı başımızdaki cereyan eden bu trajedik olaylar bizleri millet olarak üzüntüye garg etmekte, bayramımızı bayram olmaktan çıkarmaktadır. İslam Coğrafyasındaki bu olaylara, bu mübarek günlerde duyarsız kalmak, acı duymamak, üzülmemek mümkün değildir. Lakin elimizden gelen onlara dua etmek, temennide bulunmak, yaralarının sarılması için maddi imkânlarımızı seferber etmektir.
    Bu konularda sorumlu olan iktidar sahipleri, devlet idarecileri daha çok vebal sahibidirler. İnancımız odur ki, kangren ve kanayan yara olan bu hadiselere bu mübarek bayram günlerinde daha fazla kafa yorarak emperyalist ve küresel güçlerin taşeronu ve oyuncağı olmadan milli hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak doğru ve yerinde karar verirler diye düşünüyoruz.
    Bu duygu ve düşünceler ile başta Kayserili hemşerilerimiz olmak üzere bütün Türk İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah?tan Niyaz ederim."

    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak

    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kurban Bayramı dolayısı ile bir açıklama yaparak, tüm sanayicilerin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutladı. 
    Kurban Bayramının en anlamlı dini bayramlarımızdan birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Boydak, ?Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin sergilendiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği günlerdir. Millet olarak hep bir arada huzurlu geleceğe, güçlü bir ekonomi ve eğitimli genç nesillerle varabiliriz. Bu manada Kurban Bayramının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum? dedi. Bu anlamlı günlerde yoksul ve muhtaç durumdaki insanlara yardım eli uzatmanın da önemine değinen Boydak, bu yönde gerek ferdi gerekse organize şekilde çalışan tüm yardım kuruluşlarına da teşekkür etti. Başkan Boydak, ?Bu vesile ile başta sanayicilerimiz ve işadamlarımız olmak üzere tüm halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum? diye konuştu. Ayrıca Kayseri Sanayi Odası?nda düzenlenen bayramlaşma programında katılan Meclis Başkanımız Nureddin Okandan, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Boydak ve Başkan Yardımcımız Mehmet Büyüksimitci tüm KAYSO personelinin bayramını kutlayarak hayırlı bayramlar diledi. 


    Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz


    Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
    Bayramın ve bayramdan sonra gelecek günlerin bütün insanlık için hayırlar ve bereketler getirmesini temenni eden Hiçyılmaz, ?Dini bayramlar kardeşlik duygularını, birlik ve beraberliği, dayanışmayı pekiştirir" dedi.
    Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:
    "İçerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan günlerdir. Dini bayramlar kardeşlik duygularını, birlik ve beraberliği, dayanışmayı pekiştirir. Kurban bayramının milletimize, İslam âlemine, huzur ve hoşgörüye her günkünden daha çok ihtiyacı olan bütün insanlığa mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyor, tüm üyelerimizin ve Kayseri halkının bayramını kutluyorum.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.