|   | 
  • Kayseri'den Suriyeliler'e Yardım Eli


    Kayseri'den Suriyeliler'e Yardım Eli
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için herkesin üzearine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, ''Evlerimizde kullanmadığımız giysiler, gıdalar hatta ilaçlar, Suriyeli kardeşlerimiz için bir nimet olabilir'' dedi.

     Kayseri'deki bazı sivil toplum kuruluşları ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın başlamasıyla ilgili Yoğunburç Kültür Evi önünde bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Suriye'de bir iç savaş yaşandığını ve bu savaştan kaçarak Türkiye'ye yüzbinlerce insanın geldiğini bildirdi. Özhaseki, ''Düşünün bir kere, çoculuğunuzu, çocuğunuzu ve yanınıza birkaç parça eşya alarak sıcak yuvanızdan ayrılıp, dağlara, taşlara doğru yürüyorsunuz. Nasıl bir ortamla karşılaşacağınızı bilmediğiniz başka topraklara gidiyorsunuz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. İşte aynı dini paylaştığımız Suriye'den gelen kardeşlerimiz bu durumda. Onlar böyle bir imtihanda biz de imtihandayız. En azından içimizde bir sızı hissetmek noktasında imtihandayız. Peygamberimiz zamanında Medine'deki ensar, Mekke'den göç eden muhacirlere kucaklarını aştılar, aşlarını, işlerini paylaştılar, enavi çeşit yardımda bulundular. Biz de hiç olmazsa elimizden geldiği kadar yardımda bulunalım'' diye konuştu.
    Kayserililere seslenen Özhaseki, ''Evlerimizde fazla olan, lüks olan, eskiyen, kullanmadığımız ne varsa, onları getirelim, Suriyeli kardeşlerimizle paylaşalım. Bu biraz eprimiş, eskimiş bir giysi olabilir, un, şeker, nohut, pirinç gibi gıda olabilir hatta ilaçlar olabilir. Evlerimizdeki dolaplarımızı açtığımızda bir sürü kullanmadığımız ilaçlar çıkıyor. Bunların son kullanma tarihlerine bakalım ve geçmemişse, Suriyeli kardeşlerimiz için gönderelim'' ifadelerini kullandı.
    Muhtarlıklar, Sivil Toplum Kuruluşları, belediyeler, Kaymakamlıklar ve Valilik aracılığıyla toplanacak bu yardımların, Şanlıurfa Valiliği emrine gönderileceğini kaydeden Özhaseki, ''Biz bu toplanan yardımları cinsine göre ayrı ayrı tasnif edip Şanlıurfa Valiliği'ne göndereceğiz. Yani bizim muhatabımız, Şanlıurfa Valiliği ve oradaki sivil toplum kuruluşları. Zannediyorum, şimdiye kadar 500-600 bin Suriyeli ülkemize geldi. Devletimiz bunları çadırlar kurarak, evlerimizi açarak aşevlerinde pişen yemekleri dağıtarak ve çocukları için eğitim kurumları oluşturarak yardımda bulunuyor. Bizler de vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapalım'' dedi.
    -KAYSERİ'DE FAKİR YOK
    Özhaseki, bazılarının ''Kayseri'de fakir, yoksul, ihtiyaç sahibi vatandaşımız yok mu? Bunlara yardım etmek gerekirken, niye Surieye'den gelenlere yardım yapılıyor?'' dediğini hatırlatarak, ''Gerçekten Kayseri'de fakir, muhtaç, benim yiyecek ekmeğim, başımı sokacak bir yerim yok diyen hiç kimse yok. Gerçekten yok. Ancak bizim bilmediğimiz bazı ihtiyaç sahipleri olabilir. Onlar da bize, Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza, muhtarlıklarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına gelsinler. Her türlü yardıma hazırız'' diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.