|   | 
  • KAYSERİ EN ÇOK İHRACATI IRAK VE ALMANYA?YA YAPTI


    KAYSERİ EN ÇOK İHRACATI IRAK VE ALMANYA?YA YAPTI
    Kayseri sanayicisi 2013 yılı Mayıs ayında, bir önceki aya göre yüzde 7,8 oranında artışla 135,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. En çok ihracat yapılan ülkeler arasında ise Irak, Almanya ve İtalya yer aldı.

     Mayıs ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ?Mayıs ayı ihracatında bir önceki aya göre az da olsa bir artış olduğunu görmekteyiz. Mayıs ayı içerisinde 173 üyemiz tarafından toplam milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir. Tabi bu rakamlar bizim istediğimiz seviyelerde değil ama Türkiyemizin genel ihracatında bir artış söz konusu değil. Dolayısı ile iyi bir ivme olarak düşünebiliriz.? dedi. 

    İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya?nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir ? çelik ? sac ? iletken ? maden, elektrikli ev aletleri ve mobilya olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. AŞ, Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ ve Boydak Dış Ticaret AŞ?nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı. 

    Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Boydak, ihracatta önümüzdeki ayların daha bereketli geçmesi adına çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.