|   | 
  • KAYSERİ KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI SEMA KARAOĞLU: ?BİRÇOK ARA


    KAYSERİ KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI SEMA KARAOĞLU:   ?BİRÇOK ARA
    8 Mart Dünya Kadınlar günü olması nedeniyle Türk Kadınlar Birliği, TOBB Kayseri Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu ve Türk Anneler Derneği üyeleri bir araya geldi.

     8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, özel bir hastanede yapılan programda konuşan Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu, ?Bizlerin amacı girişimci ve girişimci adaylarına rol model olmak ve öncelikle ilimizden başlayarak ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmaktır. Nüfusumuzun yüzde 50?sini oluşturan kadınlarımızın başta iş hayatı olmak üzere ekonomide, STK?larda, yerel siyasette ve TBMM?nin de temsil oranlarının ve görünürlüklerinin nitelikli olarak artması son derece önemlidir. 8 Mart?ın kökeni 1857 yılına dayanıyor. Her yıl 8 Mart?ta farklı platformlarda kadınlar arası dayanışma ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulanır. Önemli olan tüm bu söylemlerden sonra ertesi yıla kadar neler yapıldığıdır. Günümüze baktığımızda kadın hakları konusunda alınan yol bir arpa boyu desek yeridir? diye konuştu.
    Kadınların fırsat eşitliğinden yoksun olduğunu belirten Karaoğlu, ?Dünya üzerindeki işlerin yüzde 66?sını kadınlar yaparken toplam gelirin yüzde 10?una ve mülkiyetlerin de yüzde 1?ine sahip oldukları araştırmalarla ortaya konulmuştur. Diğer taraftan birçok araştırma kadınların yüzde 75?inin bir şekilde fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldıklarını doğrulamaktadır. Yine kadınlar eğitimde ve işe erişmede halen fırsat eşitliğinden yoksundur. Anayasamızda ve birçok kanunda kadın hakları ile birlikte zaten mevzuatsal olarak güvencede olmasına rağmen sorun uygulamada ve uygulamaların denetimindedir. Her sabah duyduğumuz şiddet haberleri ile kadınlarımızın gerçek de güvende olmadığını biliyoruz. Yani kadınlarla ilgili olumlu gelişmeler karınca hızında giderken, biz kadınlarında doğrusu bu gelişmelerin çok aktif takipçisi olduğumuzu söyleyemeyeceğim ancak bu yolda her türlü çaba önelidir? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.