|   | 
  • KAYSERİ'NİN AYLIK İHRACAT RAKAMI 142 MİLYON DOLAR OLDU


    KAYSERİ'NİN AYLIK İHRACAT RAKAMI 142 MİLYON DOLAR OLDU
    Kayseri?nin 2013 yılı Mart ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 0,6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yine yüzde 7,8 oranında artarak 142,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

     Mart ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ?Mart ayı ihracat rakamlarımızda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 oranında bir artış olduğunu görmekteyiz. Bu ay üyelerimiz tarafından 105 ülkeye ve 3 serbest bölgeye 142,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir.? dedi. Bu ay yaklaşık 180 KAYSO üyesinin ihracat yaptığını açıklayan Boydak, önümüzdeki aylarda ihracat performansında ve iş performansında daha da artışların yaşanacağını belirterek, emeği geçen tüm sanayicilere teşekkür etti. 

    İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya?nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, demir-çelik-sac-iletken-maden ve mobilya olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve Boydak Dış Ticaret A.Ş.?nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.