|   | 
  • Kayseri'nin Gurur Günü


    Kayseri'nin Gurur Günü
    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 2013 ve 2014 yılında 11 ayrı spor branşında Kayseri'yi ve Türkiye'yi başarıyla temsil ederek ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceye giren 47 sporcuya hediyelerini verdi.

     Kayseri Valiliği'nin zemin katında yenilenen salonda düzenlenen ödül törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, başarılı sporcular ve antrenörleri katıldı. Törende, şehitler ve Soma maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
    Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, sporcuları, gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Düzgün, ''Sizler, gençlerimiz için çok iyi örnek oluyorsunuz. Sizlerin başarılarını gören gençlerimiz ve daha küçük yaştaki kardeşleriniz, sizler gibi başarılı olabilmek için spora yöneliyorlar. Gençlerimizin sadece bilgi anlamında iyi yetişmeleri yetmiyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz, okullarında aldıkları eğitimlerle beraber bilgiyle donatılırken, aynı zamanda da bedenen ve ruhen de donanımlı hale gelmeli, bu yönlerden de eğitilmeli. Spor yapmak gerçekten gençlerimize birçok olumlu özellikler de katıyor. Okullarımızın tatile girmesine yaklaşık 3 hafta gibi bir süremiz kaldı. Velilerimizden, çocuklarını, çeşitli branşlarda açacağımız yaz spor okullarına göndermelerini rica ediyoruz. Onların tatillerini daha iyi geçirmeleri ve bedenen gelişmeleri için spor yapmalarını öneriyoruz'' dedi.
    Kayseri'de çok güzel spor tesisleri bulunduğunu kaydeden Düzgün, ''Sadece güzel spor tesisleri yapmak da yetmiyor. Buralarda gençlerimizin daha fazla spor yapmalarını da sağlamalıyız. Bedensel Engelli Basketbol Şampiyonası ilimizde yapılacak. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi, tüm Kayserilileri, bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum'' ifadelerini kullandı.
    Törene, 2012 yılında yapılan Londra Olimpiyatları'nda atletizm dalında 1500 metrede Olimpiyat 2'ncisi olan Gamze Bulut da onur konuğu olarak davet edildi. Vali Orhan Düzgün, Gamze Bulut ile branşlarında Kayseri'yi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil ederek dereceye giren 47 sporcuya tek tek hediyelerini verdi. Ayrıca, Vali Düzgün, Bedensel Engelli Basketbol Takımı'nın 2 sporcusuna da, spor amaçlı özel olarak üretilen 2 tekerlekli sandalye hediye etti.
    Bu arada, müsabakada olan okçular Ecem Cansu Coşkun ve Furkan Dernekli, milli takım kampında bulunan bayan Boksör Gülsüm Tatar, milli takım kampında olan atlet Elif Karabulut, yine tekvando branşında müsabakalarda olan Ayşe Sümeyra Alıcı, Semanur Alıcı ve Yunus Emre Sayan, işitme engelliler judo sporcularından Hasan Araç, Elif Karakaya ve Elif Çınar, törene katılamadı. Bu başarılı sporcuların hediyelerini ise arkadaşları aldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.