|   | 
  • KAYSERİ, NİSANDA 126 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ


    KAYSERİ, NİSANDA 126 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ
    2013 yılı Nisan ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 11,7 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 2,66 oranında azalarak 126 milyon dolar olarak gerçekleşti.

     Nisan ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ?Nisan ayı bizim açımızdan geriye geldiğimiz bir durum oldu ama biz bunun geçici bir durum olduğunu biliyoruz. Özellikle yakın komşularımız ile gümrüklerde yaşadığımız sorunlar bizim bu aydaki ihracatımızı biraz sekteye uğratmıştır. Bunu önümüzdeki aylarda telafi edeceğimize inanıyorum? dedi.

     

    İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya?nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir ? çelik ? sac ? iletken ? maden, mobilya ve tekstil olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.?nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.