|   | 
  • KAYSERİ OTO GALERİCİLER BAŞKANI EKREM ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA


    KAYSERİ OTO GALERİCİLER BAŞKANI EKREM ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA
    Kayseri Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, "Resmi rakamlara göre 2012 yılını 5,5 milyon ikinci el araç devri ile kapattık."

     Kayseri Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, "Resmi rakamlara göre 2012 yılını 5,5 milyon ikinci el araç devri ile kapattık. Bu sayı bir önceki yıl 6 milyondu. 500 bin gibi bir rakam düşüşü oldu" dedi.

    Kayseri Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, "Ülkemizde baba - oğul ile otomobil ticareti yapsa, ağabey - kardeşiyle otomobil ticareti yapsa yaşanan herhangi bir olumsuzlukta direkt bunun faturası galericilere kesiliyor. Bu sektörün ülke genelinde disipline edilmesi gerekiyor. Örneğin notere gittiğinizde yasa gereği 3'den fazla araç alım satımının önüne geçilmesi için vergi dairesinin uyguladığı birtakım kriterler var. Bununla ilgili bütün ilgili kurumların bu sektörü düzeltmesi gerekir. Sektörün mesleki olarak tanımının yapılması lazım" diye konuştu.

    2013 yılından beklentilerini söyleyen Şimşek, "2013 yılından beklentimiz biliyorsunuz 2010'lu yıllarda dünya genelinde yaşanan bir kriz oldu. Ülkemizde bir şekilde bundan etkilendi ama direkt etkilenen en önemli sektörlerden bir tanesi de otomobil sektörüydü. Otomotiv sektörünün genel manada bu krizden etkilenmesi ikinci el oto boyutunda da ciddi sıkıntılar yarattı. Resmi rakamlara göre 2012 yılını 5,5 milyon ikinci el araç devri ile kapattık. Bu sayı bir önceki yıl 6 milyondu. 500 bin gibi bir rakam düşüşü oldu. 2013 yılında birinci önceliğimiz inşallah hem ülkeyi yönetenlerin alacağı tedbirlerle hem de kendi içimizdeki birtakım yapısal değişikliklerle bu daralmış ticaretimizi genişletip daha karlı daha donanımlı bir hale gelmek istiyoruz. Bu manada ilgili yasa kurumlarla görüşmelerimizi yürütüyoruz. 2013 yılının sektörümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. 2012 yılındaki daralmanın 2013 yılında ekonomik ve siyasi bir takım çevresel etkilerden sıyrılarak bir ivme kazanmasını bekliyoruz. Bu sektörün temsilcileri olarak birtakım çalışmaları yapıyoruz. 2013 yılında bunlar yansıyacak diye umuyorum" şeklinde konuştu



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.