|   | 
  • Kayseri Protokolünden Cumhuriyet Bayramı Mesajı


    Kayseri Protokolünden Cumhuriyet Bayramı Mesajı

    Başkan Çelik: "Milli mücadele ruhunu kaybetmeyeceğiz"

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk milletinin bir ve beraber olduğunda iç ve dış her türlü saldırıyı bertaraf ettiğini belirtti ve mücadele gücünün Türk milletinin genlerinde var olduğunu söyledi. Bağımsızlık söz konusu olduğunda Türk milletinin gösterdiği azim ve kararlılığın, her türlü düşmanı dize getirecek güç ve kuvvette olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Tarihimiz bir ve beraberliğimizin zaferlerle süslendiği altın sayfalarla doludur. Bugün ve yarın da ihtiyacımız olan tek şey milli mücadele ruhunu kaybetmemektir." dedi.
    "MİLLİ İRADEDEN TAVİZ YOK"
    93 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından millet iradesi üzerine bina edilen genç Cumhuriyetin temellerinin atıldığını hatırlatan Başkan Çelik, Cumhuriyetten ve getirdiği millet iradesinden asla taviz verilmeyeceğini vurguladı. "Dün atalarımızın omuz omuza vererek bizlere armağan ettiği millet iradesine dayanan bu güzel ülkeyi, bugün de bizler omuz omuza vererek koruyup daha güçlü hale getirmek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Çelik, Türk Milleti'nin 15 Temmuz sürecinde milli iradeye nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
    "HAİNLERİN BU ÜLKEDE İŞİ YOK"
    Cumhuriyetin ruhuna ihanet eden hainlerin ülkede yerinin olmadığını dile getiren Başkan Çelik, "Birlik beraberlik içinde bugünlere getirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni 2023 hedeflerine yine aynı ruhla taşıyacağız. Bize armağan edilen bu vatanı ve en büyük mirasımız olan Cumhuriyeti, hayatımız pahasına koruyup kollayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm arkadaşlarını ve bu ülke için bugüne kadar can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimizi şükranla yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız yaşayanlara ve yaşatanlara kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

     

     

    “Daha güçlü Türkiye, çabamızla olacak”

     Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. 
    Başkan Ahmet Övüç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
    “Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zafer ve ülkemizde yaşayan her bir ferdin üstün mücadelesi ve azimli duruşuyla elde edilmiş eşsiz bir destandır. O gün milletimizin ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır.
    Dün olduğu gibi bugün de iyi ve kötü günde bir arada olan milletimiz aştığı tüm zorluklarla ve karşısına çıkan engellerle yaptığı mücadelesiyle, atalarından aldığı mirası yeni nesillere bırakarak, yarınlara emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecektir. Daha güçlü ve lider bir Türkiye, hepimizin vereceği ortak çaba ve özveri ile mümkün olacaktır.
    Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, halkımızın ve esnaf sanatkârlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”

     

     

    KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 
    Hiçyılmaz, “Her yıl 29 Ekim’de kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, milletimiz için gün geçtikçe daha büyük bir önem taşımaktadır. Milletimiz, Cumhuriyet’in değerlerini koruyacağını 15 Temmuz gecesinde de göstermiştir” dedi. Cumhuriyet’in, devletin tüm temel niteliklerinin yanı sıra milletin bölünemez bütünlüğünü ifade ettiğini belirten Hiçyılmaz, “Bu değerlerimizin sonsuza kadar korunacağının unutulmaması gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu çağdaş ve demokratik cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak, her Türk vatandaşının asli görevidir. Milletimiz, içerinden ve dışarıdan gelen tüm tehditlere ve adı ne olursa olsun terör örgütlerine karşı dimdik durmaktadır” diye konuştu. Hiçyılmaz, “Gerek yurt dışı mihrakların oyunları gerekse de 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşananlara rağmen, son 14 yıldır kesintisiz büyüyen ülkemiz ekonomisinin güçlü yapısının bozulmasına izin verilmemelidir. İstikrarımızı bozmaya yönelik hain oyunlar bertaraf edilmelidir. 93. yıl coşkusunu yaşadığımız Cumhuriyetimizin geleceği için huzurdan, hoşgörüden birlik ve beraberlikten yana olmalıyız” ifadelerini kullandı.
    Hiçyılmaz, mesajını şu ifadeleri sürdürdü;
    “Vatanın bütünlüğü ve milli birlik söz konusu olduğunda, toplumu oluşturan tüm kesimlerin kenetlenmesi gereklidir. Devlet ve millet olarak ortaya koyduğumuz hedeflere varmak için ekonomiye katkılarımızın, istihdam sağlamadaki sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve daha çok çaba göstermeliyiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, üyelerimizin ve hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."

     

    Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

     Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahit Nursaçan, yaklaşan Ekim Cumhuriyet Bayramını yazılı bir mesaj ile kutladı. 
    Cumhuriyetin 93’üncü yıldönümünü gururla andıklarını dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
    “Esaretini kabullenmemiş, inandığı değerler etrafında hür iradesi ile bu aziz ve cennet vatanı bizlere armağan eden ecdadımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, şanlı bir tarih ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine sahip olan milletimizin, istiklal ve özgürlüğünün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü gururla anıyoruz.
    Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferin sonucudur.
    Milletçe, barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutamayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.
    Cumhuriyetimiz; gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır.
    İşte bu güç ile, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabaların karşısındayız.
    Her karış toprağı atalarımızın kanıyla şereflenen bu aziz vatanımız tüm farklılıklarıyla, zenginlikleriyle ve değerleriyle bir bütündür.
    Bizi tek millet olarak, tek devlet, tek bayrak ve tek vatanda birleştiren yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltiyoruz.
    Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarda bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin essiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş bir milletiz.
    Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş, istiklal mücadelesinde yer almış tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

     

    KAYSO Başkanı Büyüksimitçi, "Cumhuriyetimizin 93. Yılı Kutlu Olsun"

    Kayseri Sanayi Odası(KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak sanayicilerin ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 
    KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin aydınlık geleceği için; bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Daha çok üretmek, kazanmak, paylaşmak, zenginleşmek ve gelişmek zorundayız.
    Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği, ‘muasır medeniyet seviyesine’ ulaşmak için, özel sektör olarak ekonomiye katkılarımızı ve istihdam sağlamadaki sorumluluklarımızı yerine getirmede büyük çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz.
    Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, sanayicilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorum”

     

    Başkan Çolakbayrakdar: “Türkiye Cumhuriyeti 93 yılda mesafe kaydetti”

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 
    Başkan Çolakbayrakdar, Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı:
    “Öncelikle son dönemde ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizin ortak üzüntüsü haline gelmiştir. Kaybettiğimiz çok değerli vatan evlatları için Allah’tan rahmet dilerken, ailelerinin acılarını paylaşıyorum.Ülkemizin önemli bir dönemeçten geçtiği günde içinde bulunduğumuz şartlar birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı artırarak korumamızı daha da zorunlu kılmaktadır.
    “Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 93 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma, enerji olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etti. Bugün gelişme, ilerleme ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Cumhuriyet Tarihi bu büyük milletin en zor şartlar altında dahi verdiği destansı mücadelenin yanı sıra bağımsızlığına, demokrasiye ve adalete düşkünlüğü konusunda milletimiz bütün dünyaya ders verir niteliktedir.Milletimiz, 15 Temmuz’da olduğu gibi yine karşılaşacağı güçlükleri milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyecektir.Birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz.Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum.
    Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyetin 100.yılında Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girerek gerek Kayseri’yi gerek ise Türkiye’yi şaha kaldıracağız.
    Muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum.”

     

    "Milli İrade Ruhuyla Cumhuriyeti Taçlandırdık"

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu yıl 93. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için mesaj yayımladı. Başkan Palancıoğlu mesajında “15 Temmuz’da millet, iradesinin yalnızca kendisinde olduğunu en güzel şekilde göstererek cumhuriyete ve demokrasiye bağlılığını güçlü olarak ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı. 
    Başkan Palancıoğlu mesajında şunları kaydetti: “15 Temmuz 2016 gecesi, hain darbe girişiminin Milli İradenin hiçbir şekilde önüne geçemeyeceğinin en güzel örneğidir. Bu ruh, Türk Milletinin Cumhuriyetimize karşı yapılan her türlü saldırıya karşı tek vücut olduğumuzu içerideki hainlere, dışarıdaki düşmanlara açıkça göstermiştir. Cumhuriyetimiz ecdadımızın cepheden cepheye zorlu mücadelelerin ardından bizlere emanet edilen milli bir hediyedir. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, şanla şerefle 93 yıldır yaşayan Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi yapılan hain bir darbe girişimiyle bu bütünlüğün bozulmayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu vesileyle demokrasi ve cumhuriyet için tankların, topların önüne duran, bombalara karşı bedenlerini siper eden aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı ifade ederken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha bu aziz millete böyle bir hainliği yaşatmasın. Milli irade ruhuyla 93 yıldır dimdik ayakta duran kahraman Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.