|   | 
  • KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİNİ BİLGİSAYAR İLE ÖDÜLLENDİRDİ


    KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİNİ BİLGİSAYAR İLE ÖDÜLLENDİRDİ
    Kayseri Şeker Fabrikası geçtiğimiz yıla ait Pancar Kampanyası döneminde, pancarda polar oranı en yüksek ve fire oranı en düşük çiftçileri, Bilgisayar ile ödüllendirdi. Ayrıca törenlerin gerçekleştirildiği toplam 12 Pancar Bölge Müdürlüğü?nde, ?Şeker Pancarı yetiştiriciliği ve Şeker Pancarında Gübreleme? konulu seminerler verilerek, çiftçilere önemli bilgiler aktarıldı.

     İlk olarak Boğazlıyan Bölgesinde ve ardından sırayla, Yenifakılı, Yenipazar, Çandır, Kayseri, Sarıoğlan, Bünyan, Pınarbaşı Pancar Bölge Müdürlüklerinde gerçekleştirilen eğitim Semineri ve ödül törenine, çok sayıda çifti ve ilçe protokolü katıldı. Seminerler önümüzdeki hafta da Develi, Yeşilhisar, Gemerek ve Şarkışla İlçeleri?nde de devam edecek.
    Seminerde çiftçilere Yüksek Ziraat Mühendisleri Oğuz Kavuncuoğlu ve Mustafa Kutlu tarafından ?Şeker Pancarı yetiştiriciliği ve Şeker Pancarında Gübreleme? konularında bilgiler verildi. Toplantıların açılışında konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli, çiftçinin daha verimli ürün elde edebilmesinin yolunun, bilinçli tarım uygulamalarından geçtiğini belirterek, ?Toprağımızı en iyi şekilde koruyarak ve ürünlerimizin gübresinden sulamasına kadar her aşamasında ölçülü davranarak, en yüksek verime ulaşılabilir. Bu amaçla tertiplediğimiz toplantılarımızın, tüm çiftçilerimiz için faydalı olacağına inanıyoruz? dedi.
    Düzenlenen toplantılarda konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, bu tür eğitim seminerleri ile çiftçinin; hem gelişen teknolojiyi takip edebilmesini, hem de daha bilinçli bir tarım için gereken teknik bilgiye ulaşmasını amaçladıklarını belirterek, ?Tarım arazilerinin daha verimli kullanılarak, daha kaliteli ürün elde edebilmek için tarımı bilinçli bir şekilde yapmaya ihtiyacımız vardır. Su ve toprak gibi doğal kaynaklarımızın zarar görmeden, daha kaliteli ürün elde edebilmenin yolu; bu tür eğitim toplantılarından geçmektedir. Geleneksel, teknik bir araştırmadan uzak tüm tarım faaliyetleri, doğamıza, doğal kaynaklarımıza ve ürünlerimize ciddi zararlar vermektedir. Bu nedenle bu toplantılarda ?Şeker Pancarı yetiştiriciliği ve Şeker Pancarında Gübreleme? konulularında çiftçilerimize önemli bilgiler aktarıyoruz. Ayrıca bu toplantılarımızın devamında, pancarda en düşük fireye ve en yüksek polar oranına sahip çiftçilerimize bilgisayar hediye ederek, onları bu başarılarına daha da teşvik etmeye ve onları bu alanda daha da teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu toplantıların bir başka faydası ise çiftçilerimiz ile sık sık bir araya gelmemize vesile olmasıdır. Çiftçilerimiz umarız bu toplantılarımızdan azami faydayı sağlar? şeklinde konuştu.
    Toplantıların sonunda pancarda polar oranı en yüksek ve fire oranı en düşük çiftçiler bilgisayar ve Teşekkür Plaketi takdim edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.