|   | 
  • Kayseri Şeker'den dünya rekoru


    Kayseri Şeker'den dünya rekoru
    2015-2016 Kampanya döneminde pancar taban fiyatına Kayseri Şeker, Türk Şeker tarafından belirlenen fiyata ilave olarak 10 lira fark vereceğini belirtmişti. Türk Şeker tarafından pancar taban fiyatının 190 TL/Ton olarak açıklanmasının ardından Kayseri Şeker’de 200 lira olarak çiftçisine ödeme yapacağını belirtmişti.

    Kampanya süresi içerisinde fabrikaya alınan pancarlardaki polar oranının ülke ortalamasından yüksek olarak çıkması Kayseri Şeker çiftçisinin yüzünü bir kez daha güldürdü. Poların yüksek çıkması nedeniyle Kayseri Şeker çiftçisine 8 TL/Ton daha ilave yapılarak pancar taban fiyatı 208 liraya kadar yükseltildi. Bu sayede Kayseri Şeker çiftçisi sadece Türkiye'de değil dünyada da pancara en yüksek fiyat verilen çiftçi oldu.

     

    Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Akay, "Bizim çiftçilerimiz her zaman en iyisini hak eden çiftçiler. Bizlerde kendilerine sadece Türkiye'de değil, dünyada da pancara en yüksek fiyatı verdik. Çifitçilerimizin yüzlerinin gülmesi bizim en büyük mutluluğumuz" şeklinde konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.