|   | 
  • KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI'NDAKİ YOLSUZLUK DAVASI


    KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI'NDAKİ YOLSUZLUK DAVASI
    Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 sanık hakkında açılan davada, tutuklu 4 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verildi.

     Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 sanık hakkında açılan davada, tutuklu 4 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verildi.

    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Vedat Ali, Savaş ve Cengiz Özışık ile Atilla Ersoylu'nun yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

    Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, bilirkişi heyetince hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını ve sanık Vedat Ali Özışık'ın suç duyurusu üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen Kayseri Pancar Kooperatifi Kayyum Heyeti hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın dava dosyasına konulduğunu açıkladı.

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, dosyaya giren bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere süre verilmesini ve "kuvvetli suç şüphesini gösterir olguların bulunması" nedeniyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

    Tutuklu sanıklar Vedat Ali ve Cengiz Özışık müdafi avukat Battal Özgür, mahkeme başkanı Örsdemir'den dava dosyasına giren bilirkişi raporunun içeriğine dair bilgi vermesini talep etti.

    Örsdemir, bilirkişi raporunda özet olarak, sanıklara isnat edilen suçun zimmet olmadığını ve "hizmet sebebiyle emniyeti suiistimal" suçu olduğunu belirtti.

    Avukat Özgür de bilirkişi raporunda sanıkların eylemlerinin "emniyeti suiistimal" olarak değerlendirildiğini belirterek, suçun vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak, müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesini istedi.

    Tutuksuz sanıkların avukatları müvekkilleri hakkındaki uygulanan adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını istedi.

    Tutuklu sanıklar, tutuklu kaldıkları süre gözönüne alınarak, tahliyelerine karar verilmesini istedi.

    Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı Örsdemir, tutuksuz sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebinin reddine ve sanıklar Cengiz Özışık ile Atilla Ersoylu'nun tahliyelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.