|   | 
  • KAYSERİ SERBEST BÖLGESİ'NE 9 YABANCI FİRMA YATIRIM YAPACAK


    KAYSERİ SERBEST BÖLGESİ'NE 9 YABANCI FİRMA YATIRIM YAPACAK
    Kayseri Serbest Bölgesi'ne yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinin arttığı bildirildi.

     Kayseri Serbest Bölgesi'ne yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinin arttığı bildirildi. KSB Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, "5 oto yedek parça, birer adet kamyon, tekstil, plastik ve enerji olmak üzere 9 yabancı firma yatırım için kolları sıvadı. Bir uçak firması da ön araştırma yaplıyor" dedi.

    Kayseri Serbest Bölge A.Ş. Yönetim Kurulu ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, serbest bölgenin Kayseri için bir şans olduğunu, yatırım, teşvik indirimleri, vergi muafiyetleri ve diğer Mali kolaylıklar ve istisnalar nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcıların buraya olan ilgisinin giderek arttığını bildirirken şunları söyledi:

    "Anadolu'nun tam ortasında bir serbest bölge bulunması avantajdır. İhracatta dönük yatırım ve üretimleri ile serbest bölgeler dünya da çok tutulmakta ve önem verilmektedir. Kayseri Serbest Bölge kurulduğu yıldan itibaren büyük gelişme gösterdi. Şimdi bu gelişmeye paralel olarak yabancı firmaların ilgisi artmıştır. Çünkü Anadolu'nun merkezinde böyle bir imkan, her yatırımcının aradığı bir fırsattır. 5 oto yedek parça, 1'er kamyon, tekstil, plastik ve enerji olmak üzere 9 yabancı firma yatırım için kolları sıvadı. Bir uçak firması da şu anda ön araştırma yapmaktadır. Bu da Kayseri'de daha çok kalifiyeli istihdam, daha çok üretim ve döviz girdisi demektir."

    Yabancı firma yatırımları için ilgili bakanlığının çalışma yaptığını bildiren Memduh Büyükkılıç, Türkiye'de bulunan tüm serbest bölgelerde geçerli olacak yeni bir mevzuatın hazırlandığını da ifade etti.

    Büyükkılıç, 2012 yılında Almanya'ya yapılan ziyarette Kayseri Serbest Bölgesi ile ilgili olarak Alman Ticaret Bakanlığı'na geniş bilgi verildiğini bu bilgiler ışığında 3 Alman şirketinin araştırma için Kayseri'ye geleceklerini ekledi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.