|   | 
  • KAYSERİ SERBEST BÖLGESİ'NİN TİCARET HACMİ 685 MİLYON DOLAR OLDU


    KAYSERİ SERBEST BÖLGESİ'NİN TİCARET HACMİ 685 MİLYON DOLAR OLDU
    Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nin Kayseri ve İç Anadolu Bölgesi için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.

     Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nin Kayseri ve Anadolu Bölgesi Haberleri'>İç Anadolu Bölgesi için büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Büyükkılıç, 2012 yılında bölgenin ticaret hacminin 685 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

    Başkan Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nin gerek kapsadığı alan, gerek ise yatırımcılara sağladığı kolaylık ve altyapı yatırımları açısından son derece cazip bir yer olduğunu belirtti. Büyükkılıç, "Kayseri Serbest Bölgesi 7 milyon metrekare alan üzerinde kurulu olup, şu anda 3 milyon metrekare alanda işletmeler faaliyet göstermektedir. 2012 yılı içerisinde 685 milyon dolarlık iş hacmi gerçekleştirilmiş olup, 197 milyon dolarlık ihracat yapılarak döviz girdisi sağlanmıştır. Geçen yıl ise 178 milyon dolar ihracat yapan Kayseri Serbest Bölgesi her geçen gün ihracat hacmini genişletmektedir. Sonuçta ülkemize, bölgemize ve şehrimize döviz kazandırmaktadır." dedi.

    Serbest bölge alanı içerisinde gümrük vergi muaflığının bulunduğunu hatırlatan Memduh Büyükkılıç, 2011 ile 2012 yılları arasında 19 milyon dolarlık bir artış olduğunu, bunun da Kayseri Serbest Bölgesinin her geçen gün büyüdüğünün ve geliştiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nde yatırım yapmak isteyenlere, gerek Melikgazi Belediyesi, gerek ise Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu olarak her türlü kolaylığın gösterildiğini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.