|   | 
  • Kayseri’de üretilmiş uçaklar için müze açılıyor


    Kayseri’de üretilmiş uçaklar için müze açılıyor
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, havacılık müzesi açacaklarını söyledi. Bu müzede Kayseri’de ilk üretilen uçaklar sergilenecek.

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'ye prestij kazandıracak ve değer katacak projelerinden Hava İkmal Şehir Parkı projesiyle ilgili bilgi verdi. 

     

    Bu projenin Kayseri için önemli olduğuna değinen Başkan Mustafa Çelik, merkezin taşınmasıyla ilgili görüşmelerde sona yaklaşıldığını anlattı. Başkan Çelik, Hava İkmal Merkezi'nin toplam alanının 3 milyon 400 bin metrekare olduğunu belirterek, bunun 2 milyon 66 bin metrekaresinin boş görünen alan, yaklaşık 500 bin metrekaresinin lojmanlar, kalan bölümünün ise fabrikalar olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 2 milyon 400 bin metrekarelik kısmın yeşil alan olacağını aktararak, bu alanda bir havacılık müzesi kuracaklarını söyledi. Mimar Sinan eserlerinin minyatürlerinin de alanda yer alacağını söyleyen Başkan, havacılık müzesi için 1925-1950 yılları arasında Kayseri'de üretilen uçakların sergileneceğini anlattı. 

     

    Başkan Çelik, bu alanda yer alan hava alanı pistinin de kullanılmasını düşündüklerini anlattı. Müzede yine havacılıkla ilgili birçok malzeme de sergilenecek.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.