|   | 
  • Kayserigaz'dan Çalışanlarına Sürüş Eğitimi


    Kayserigaz'dan  Çalışanlarına Sürüş Eğitimi
    Trafik canavarının temposunu artırdığı kış günlerinde, Kayserigaz, çalışanlarına ileri sürüş teknikleri eğitimi veriyor.


    Her gün trafikte aktif olarak araçları bulunan Kayserigaz sürücü kaynaklı meydana gelebilecek trafik kazalarını önleyebilmek adına çalışanlarına ileri sürüş eğitimi sunuyor. Genel olarak defansif (güvenli) ve anti-skid (kaymayı önleyici) sürüş teknikleri olarak adlandırılan bu eğitimler sayesinde araç sürücüleri kaygan zeminde frenleme hakkında bilgilendiriliyor. sürücülerin trafikteki potansiyel risk ve tehlikeleri fark etmeleri sağlanarak emniyetli sürüş için gerekli olan trafik İşaretleri, emniyet kemeri kullanımı, günlük araç kontrolü, lastik kontrol ve basınç ayarları, direksiyon tutuş şekli, hız/fren ilişkisi, takip mesafesi, sollama ve şerit değiştirme gibi konulardaki bilgi ve becerileri arttırılıyor. Sürücüler, teorik eğitimi aldıktan sonra deneyimli eğitmenler eşliğinde bire-bir gerçek trafik koşullarında ve kaygan pistlerde araç kullanarak hem kendilerinin hem de kullandıkları araçların sınırlarını öğrenme ve dolayısıyla trafik risklerine karşı daha sakin, bilinçli ve hazırlıklı olarak sürüş yapabilme imkanına kavuşuyorlar. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına düştüğü, yolların ise buz pateninden farksız olduğu bu günlerde, Kayserigaz?ın içinde bulunduğu faaliyete vatandaşlar da olumlu tepki veriyor.
    Eğitimi veren Mert İntepe, trafiğin hata kabul etmeyen bir canlı olduğuna dikkat çekerek, trafiğe çıkan tüm sürücülere uyarılarda bulunuyor. Özellikle kış aylarında aracın bakımlı olmasının bir hayli önem taşıdığını belirten İntepe, diğer yandan sürücülerin de araçlarının sınırlarını ve özelliklerini iyi bilmesi gerektiğini söylüyor. Acil durumlarda ani frenleme, direksiyon hâkimiyeti gibi konularda eğitim alan Kayserigaz, bu sayede teorik bilgilerin yanında uygulamalı bilgilerle seanslarla insana ve çevreye saygı politikası gereği çalışanlarının tepki ve emniyetli sürüş yeteneklerini geliştiriyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.