|   | 
  • KAYSERİLİ FIRINCININ İSRAFA KARŞI MÜCADELESİ


    KAYSERİLİ FIRINCININ İSRAFA KARŞI MÜCADELESİ
    Kayseri'de bir fırıncı ekmek israfını önlemek için 5 yıldır ekmeği, 'ekmek nimettir, yeri çöplük değildir' yazılı poşet ve ambalajlara sararak satıyor.

     Kayseri'de bir fırıncı ekmek israfını önlemek için 5 yıldır ekmeği, 'ekmek nimettir, yeri çöplük değildir' yazılı poşet ve ambalajlara sararak satıyor. Uygulamayı başlattığında satışlarının ilk başta düştüğünü belirten fırıncı, buna rağmen ekmek israfını önleme adına geri adım atmadığına dikkat çekti.

    Kayseri'de 18 yıldır fırın işleten Sami Öztürk, bir vatandaşın başka bir fırından aldığı ekmeğe odun dumanının sinmesi nedeniyle tadının bozulduğunu ve çöpe attığını söylemesi üzerine 5 yıl önce ekmek israfına karşı mücadele başlattı. Bu hassasiyetini de işyerindeki poşet ve ambalaj kağıtlarına da yansıttı. Fırın için bastırdığı özel poşet ve kağıtlar üzerine "Ekmek nimettir yeri çöplük değildir" metnini yazdıran Sami Öztürk, ilk başta sattığı ekmek sayısı belli oranda azalsa da yaptığı uygulamadan hiç geri adım atmamış. Öztürk, " Poşetlere bu yazıyı koyduktan sonra müşterilerim her gün aldığı ekmek sayısını 1'er, 2'şer azalttı. İlk başta kazanç kaybım oldu. Ama bu işin bereketini farklı şekilde gördüm." diye konuştu.

    Fırıncı Sami Öztürk, katkı maddesi kullanmadan ekmek pişirdiklerini ifade ederek, "Biz üreticiden kaynaklanan sebeple ekmeğin çöpe gitmesini hiç istemeyiz. Ancak birçok meslektaşımız dikkat etmeyebiliyor. Ama daha önemlisi insanlarımız ihtiyaçlarından fazla ekmek alarak bunu çöpe atmalarıdır. Çöpe gittiği belirtilen ekmekle ilgili rakam korkunç ve bizleri üzüyor. Ben ekmek israfına karşı mücadele edebilmenin yolu olarak vatandaşlarımızı uyarmakta buldum" dedi.

    Sami Öztürk, insanların daha beyaz ekmek alma tercihlerinin de kötü değerlendirildiğini ifade ederek, "İnsanlarımız beyaz ekmek almak istiyor. Beyaz ekmek alanlar bir detayı unutuyor. İçi beyaz olan ekmekte katkı maddesi çoktur. Esmer olan ekmekte katkı maddesi yoktur. Katkı maddesi olan ekmek erken bayatlar ve çabuk küflenir. Esmer ekmek geç bayatlar ve küflenme söz konusu değildir. Buna dikkat etmelerinde yarar var." şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.