|   | 
  • Kayserili’de "Gittiği Kadar Ödemek " İstiyor


    Kayserili’de
    Tramvay, metro veya metrobüs gibi şehir içi toplu taşıma araçlarında uygulanan ve gittiğin mesafe kadar ücret ödemeye imkan sağlayan sistemin Kayseri’de de uygulamaya konulması isteniyor.

    İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok belediye tarafından toplu taşımada uygulamaya konulan sistem ile vatandaşlar gittikleri mesafe kadar ücret ödüyorlar.Uygulamaya göre metro, metrobüs veya tramvaya binen yolculardan başlangıçta en uzak mesafe ücreti alınıyor. İndiği durakta bulanan ‘iade makinesi’ne kartını okutan yolcudan, seyahat ettiği durak sayısı kadar ücret kesiliyor ve kalan ücret kartına iade ediliyor. Böylece vatandaş gitmediği yolun ücretini ödememiş oluyor.

    VATANDAŞIN GÖZÜ BAŞKAN ÇELİK’TE

    İstanbul’da ‘iade makinesi’, İzmir’de ‘artı para’ olarak adlandırılan sistemin Kayseri’de de uygulanmasını isteyen vatandaşlar, bir durak gidenle İldem’den OSB’ye kadar 43 durak gidenin aynı parayı ödediğine dikkat çekerek, “Çoğunlukla baştan sona kadar seyahat etmiyoruz. Ama her defasında en uzak mesafe parası ödüyoruz. İstanbul ve İzmir’de uygulanan sistemin şehrimizde de uygulanmasını istiyoruz. Toplu taşıma araçlarını kullananlar zaten çoğunlukla öğrenciler, emekliler ve sabit ücretliler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’ten bu uygulamayı Kayseri’ye de getirmesini ve dar gelirliye bir nebze olsun katkı sağlamasını istiyoruz” dedi.

    İSTANBUL’DA NASIL UYGULANIYOR?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan sisteme göre Metrobüste gittiğiniz mesafeye (durak sayısına) göre ödeme yapılıyor.

    Mesela metrobüsle 3 durak giderseniz 1.95 TL, 25 durak giderseniz 3.50 TL; metrobüs hattını baştan sona giderseniz 3,85TL ödeniyor.

    Metrobüse binerken kartınızdan otomatik olarak 3,85 lira çekiliyor. Ardından inerken kartınızı ‘İade Makinesi’ne okuttuğunuzda, ödediğiniz fazla para kartınıza iade ediliyor. İade cihazını kullanmazsanız metrobüse her seferinde 3,85TL ödemiş oluyorsunuz.

    İade Makineleri metrobüs duraklarında ve yaya üstgeçitlerinde bulunuyor ve kart okutularak para iadesi sağlanıyor.

    Konu ile alakalı olarak aradığımız Ulaşım A.Ş yetkilileri konunun kendileri ile alakalı olmadığını Büyükşehir Belediyesini aramamızı söylediler.Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın servisini Cuma günü aradığımızda dönüş yapacaklarını belirttiler.Fakat haberimizi girdiğimiz saate kadar Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir açıklama gelmedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.