|   | 
  • Kayserililerin aşağılanmasını kabul edemem


    Kayserililerin aşağılanmasını kabul edemem
    MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu 'Dedemin Fişi' filmine sert tepki gösterdi.

     
    MHP’li Yusuf Halaçoğlu, üyesi olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     
    Halaçoğlu, komisyonda Kayseri’nin ilçelerindeki gençlerin durumları ve kış aylarında zamanlarının büyük bölümünü kahvehanelerde geçirmesi ile ilgili bilgiler vererek proje sunduklarını açıkladı. Halaçoğlu, şu bilgileri verdi:
     
    “Bu yıl ben mecliste Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon üyesi olarak çalışmalara katılıyorum. Kayseri’deki eğitim ve gençlere yönelik faaliyetlerle ilgili eksiklikleri dile getiriyorum. Özellikle şehir içinde tarihi yapıların kültür değerlerini biliyorsunuz. İlk Türk beyliklerinden birisi Kayseri’de kuruldu. Danişmendliler. Hunat Hatun, Danimend beyinin annesidir. Büyük Türk tarihinin parçasıdır. Bunların sürekli gündemde olması için girişimlerimiz var. Pınarbaşı, Tomarza ve Sarız gibi ilçelerimizde, özellikle Sarız bölgesinde kış uzun sürdüğü için gençlerin kahvehanelerden kurtulmasına yönelik spor merkezleri yapılması girişiminde bulunduk. Kapalı spor alanları yapılacak. Gençlerimiz bir vesile de olsa kahvehanelerde oturmak yerine spor yapacak, kültür merkezlerinde vakitlerini geçirecekler.”
     
     
    ‘Mizah olsa da bir şehirle ilgili mesele gündeme getirilemez’
    Gösterime giren Dedemim Fişi filmi ile ilgili Kayseri hakkında kullanılan ifadeleri de dile getiren Yusuf Halaçoğlu, şu tepkiyi gösterdi; “Kayseri ile ilgili kötü bir imaj ortaya konuldu. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Sayın valimizin başta olmak üzere yapılan girişimler ve tepkiler son derece doğru. Biz de kınadık. Mizah olarak bu meseleler gündeme getirilemez. Burada ticari bir onur meselesi var. Kayserililerin aşağılanması vardır. Kabul edemem.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.