|   | 
  • Kayserimiz, Erişebilirliği Tamamlamış, Engelsiz Bir Kent Olma Yolunda


    Kayserimiz, Erişebilirliği Tamamlamış, Engelsiz Bir Kent Olma Yolunda
    10-16 Mayıs 'Engelliler Haftası'nda çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından bazı etkinlikler düzenleniyor. Anadolu Sakatlar Derneği de hafta boyunca düzenleyeceği etkinliklerde, toplumda engellilerle ilgili farkındalık oluşturmaya çalışacak.

     Engelliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, ''Engelliler Haftası tüm engellilere kutlu olsun. 10 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak haftamızı başlatmış olacağız. Bu hafta bizim için çok önemli Biz yılda bir hafta hizmet etmektense, yılın 365 günü hizmet eden kurumları artık görüyoruz ve hizmetlerin devamını diliyoruz'' dedi.
    Kılıç, Kayseri'deki kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, Valilik ve devletin engellilere hizmet noktasında çok şeyler kattığını ifade ederek, ''Bundan dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Pazar günü Valiliğimiz kanalıyla ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla fuar alanında 5 bin kişilik bir pikniğimiz olacak. Tüm engelli arkadaşlarımızı davet ediyorum. Ardından diğer kurumlar kendi faaliyetlerini yürütecek, biz de kendi programımızı yapacağız. Farkındalık oluşturmak için mesajlarımızı vereceğiz. 14 Mayıs'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün gala programıyla yeniden farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Bu programda stantlar açarak engellilerin neler yaptıklarını sergileyeceğiz. Engellilerin hayat başarılarını ortaya koyacağız. Artık engellilerin bedenen olmasa da beyinle topluma renk kattıkları olgusu toplumda yerleşti'' diye konuştu.
    Anadolu Sakatlar Derneği olarak 25 yıldır hizmet verdiklerini kaydeden Kılıç, ''Ben inanıyorum ki, şehrimizde tekerlekli sandalye, diğer boyutların sorunları en aza indi, yok denecek kadar azaldı. Büyükşehir Belediyesi, bankalar, hastaneler, diğer kamu kurum ve kuruluşları engellilerin erişebilirliğini artırmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyorlar. İnşallah 2015 yılında Kayserimiz, erişebilirliği tamamlamış, engelsiz bir kent olma yolunda. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.
    Son günlerde engelliler adına kurulan bazı derneklerin para topladığına dikkat çeken Osman Kılıç, ''Çeşitli kurumların adları kullanılarak, para toplanıyor. Buradan herkese sesleniyorum; dikkat etsinler. Bağış yapmak istiyorlarsa, derneğimize gelsinler, bir çayımızı içip bağışlarını bizzat burada yapsınlar. Bizim dernek olarak böyle dolaşarak bağış toplama gibi bir kaynağımız ve çalışmamız yok'' şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.