|   | 
  • Kayserispor-Fenerbahçe Maçında Hakaret İçeren Pankartlar Alınmayacak


    Kayserispor-Fenerbahçe Maçında Hakaret İçeren Pankartlar Alınmayacak
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanacak olan Kayserispor-Fenerbahçe maçında stadyuma hakaret içeren pankartların alınmayacağını duyurarak, maç nedeniyle bir dizi önlemler alındığını bildirdi.

    Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "16.05.2014 Cuma günü saat 20.00?da ilimiz Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumunda 2013-2014 sezonunun son maçı olan Kayserispor - Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig müsabakası oynanacaktır. Kayseri Emniyet Müdürlüğünce şehrimiz için önem arz eden bir müsabaka olması sebebiyle, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için gerekli emniyet tedbirleri planlanmıştır" ifadesinde bulunuldu.
    Açıklamada taraftarlara şu uyarılarda bulunuldu:
    "Fenerbahçe takım kafilesinin ilimize gelmeleriyle birlikte, havaalanında, yol güzergahında ve kalacakları otelde, gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır. Kayserispor Kulübünün göndermiş olduğu tedbir talebinde tüm tribünlerin açılacağı bildirilmiştir. Stadyum 1. Bariyer kısımlarında e-bilet sorgulaması yapılacağından, müsabakayı izlemek için gelen taraftarların passolig kartlarına bilet yükletmeleri veya Kulüp tarafından satışa çıkarılacak olan tek maçlık kombine biletini almaları gerekmektedir. Passolig kartında bileti yüklü olmayanlar ile kombine kartları bulunmayanlar kesinlikle 1. Bariyerden içeri alınmayacaktır. Ayrıca, 1. Bariyer kısmında genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerince üst ve eşya araması ile alkol kontrolü yapılacaktır. Yapılan aramalarda suç unsuruna rastlanan taraftar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun ilgili maddelerince adli işlem yapılacak, alkollü olduğu tespit edilen taraftarlar, biletli olsa dahi kesinlikle stadyuma alınmayacaklardır. Müsabakayı izlemek amacıyla il dışından gelecek olan Fenerbahçe taraftarları için ilimizin 3 ayrı girişinde kontrol noktası oluşturulacak, bu noktalarda gelen taraftarlar ve araçlar kontrol edilip ekiplerimiz vasıtasıyla stadyuma intikalleri sağlanacaktır. Kontrollerimizin amacı; müsabaka öncesi ve müsabaka esnasında şiddet ve düzensizlik oluşturacak şahıslar ile seyirden men edilen şahısların tespit edilip müsabakaya alınmamasıdır. Ayrıca 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında stadyuma sokulması yasak olan proteknik maddelerin (meşale, sis bombası, maytap) kullanılması 1 yıl hapis cezasını gerektiren bir suç olduğu için, taraftarların bu konuda duyarlı olmaları, herhangi bir ceza ile karşılaşmamaları için bu tür maddeleri yanlarında bulundurmamaları kendilerine hatırlatılacaktır. Taraftarların yanlarında getirecekleri hakaret içeren veya siyasi içerikli pankart, döviz gibi malzemeler ile kesici, ezici, bereleyici veya delici aletlerle, fırlatılması ve atılması muhtemel malzemeler stadyuma alınmayacaktır.
    2013-2014 sezonu içerisinde Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan başarılı çalışmalar neticesinde, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, Stadyuma proteknik malzeme sokan ve kullanan 14 şahıs, kesici, delici malzeme sokmaya çalışan 9 şahıs, karaborsa bilet satmaya çalışan 5 şahıs ile Kanunun diğer maddelerine muhalefet eden 64 şahıs olmak üzere toplam 92 şahıs hakkında adli işlem yapılarak, şahıslar seyirden men edilmiş olup, halen 37 şahsın seyirden men cezası devam etmektedir.
    Sonuç olarak Kayserispor - Fenerbahçe müsabakasının güvenli ve huzurlu bir ortamda izlenmesi, taraftarların müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında birbirleriyle karşı karşıya gelmemeleri, şiddet ve hakaret içeren davranışlarda bulunmamaları için gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak her iki takımımıza başarılar diler, taraftarlarıyla birlikte neşe ve coşku içerisinde bir müsabaka gerçekleştirmelerini temenni ederiz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.