|   | 
  • KAYSERİSPOR ‘UN AVRUPA SEVDASI BİTMİYOR


    KAYSERİSPOR ‘UN AVRUPA SEVDASI BİTMİYOR
    Anadolu Spor Gazetecileri ve Spor Kulübü Derneği (ASGD) Kayseri Şube Başkanı Yavuz Navruz, Süper Lig'de son durumu, hakem hatalarını ve Kayserispor'un Avrupa hedefini Fanatik Sporda Anadolu ekine değerlendirdi.

    Kayserispor sezonun ikinci yarısındaki aldığı sonuçlarla Avrupa sevdasını zora soktu. İlk devrede oynadığı oyun ve topladığı puanlarla göz dolduran sarı kırmızılı ekip ikinci yarıda finale yaklaşırken hayal kırıklığı yarattı. Kötü sonuçlar alınsa da Kayseri halkı taraftar, yönetim, teknik heyet Avrupa iddiasından vazgeçmiş görünmüyor. Her takımda zaman zaman inişler çıkışlar oluyor. Kayserispor kendi dengindeki rakiplerine mağlup olması umutları kırsa da bu yarış sezon sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Erken konuşmak tabiî ki hata olur. Kırılma anları muhakkak olacak.

    Üçe bölündü

    Lig üçe bölünmüş durumda: Şampiyonluk mücadelesi, ilk beşe kalma hesapları ve kümede kalma umutları. Bence bu üçününde içinde bulunan takımların işleri çok zor. Ligde her takım bir diğerini yenebilecek kapasitede. Şampiyonluk için Galatasaray, Medipol Başakşehir , Beşiktaş ve Fenerbahçe kıyasıya mücadele veriyor. 4 takımında ayrı ayrı artıları ve eksileri var. Şampiyonluk yükünü omuzlarında hisseden bu stresi kaldırabilecek takım ipi göğüsleyecek.

    Artık kazan kaynıyor

    Avrupa Kupası için Kayserispor, Trabzonspor, Göztepe ve Sivasspor kıyasıya mücadele veriyor. Bu dörtlünün içine Akhisar ve Malatya’da girebilirdi. Ancak bu takımlar son haftalarda kötü sonuçlar alınca biraz hedeften uzaklaştılar. Ligin tabanında ise kazan kaynıyor. Karabükspor artık prestij maçlarına çıkıyor. Konysaspor , Gençlerbirliği , Osmanlıspor , Antalyaspor , Alanyaspor     hatta Kasımpaşa bile henüz rahat bir nefes almış değil. Bu tabloya baktığımızda ligin sonunda ne olacağını hiçbirimiz tahmin edemiyoruz. Anlayacağınız hop oturup hop kalkacak. Bu yarışa inanın yürek dayanmaz. Tabiî ki hakemlerin vereceği kararlar lige damgasını vuracak. Sezon başından bu yana hakemler hiçbir takıma yaranamadı.

    Adaletli hakem şart

    Zaten yaranması da gerekmiyor. Adaletli düdük çalmaları herkesin ortak temennisi. Şampiyonluğa oynayan da düşmeme mücadelesi veren de aynı düşüncede. Hakemlerin kalan haftalarda her zamankinden daha çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kayserispor’un bu sezon hakemlerden yana şansı çok da yaver gitmedi. En az 10 puan kaybetti. Anadolu takımlarının kaderinde ne yazık ki bu var. Bu hatalı kararlar olmasa şimdi Kayserispor Avrupa’yı değil ilk üç içine girmenin hesaplarını yapacaktı. Sonuç olarak ligde her türlü sonuca hazırlıklı olalım. Hangi takım şampiyon olur, kim Avrupa’ya gider , kim kümeden düşer bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.