|   | 
  • KAYSERİSPOR’DA ZİRVE HESAPLARI


    KAYSERİSPOR’DA ZİRVE HESAPLARI
    Anadolu Spor Gazetecileri ve Spor Kulübü Derneği Şube Başkanı (ASGD) Yavuz Navruz, Kayserispor'u Fanatik Sporda Anadolu ekinde yayımlanan KAYSERİSPOR’DA ZİRVE HESAPLARI başlıklı köşe yazısıyla değerlendirdi.

    Kayserispor ligin ilk devresini 30 puan ve 5.sırada bitirdi. Kayserispor’un böyle bir başarı yakalayacağını kimse tahmin etmiyordu. Açıkçası benim içinde sürpriz oldu. Nedeni ise sezon başında 17 yeni transfer yaparak lige başlamak kolay değildir. Kayserispor bu zoru başararak şu ana kadar hedeflediği puanın da üzerine çıktı. Tabiî ki bu başarıda yönetimin hakkını vermek gerekir. Futbolcuların ödemelerini zamanında yaptılar. Şehirle çok çabuk bir şekilde birlik oldular. Taraftar sayısını 2-3 binlerden 30 binlere çıkardılar. Bunlar tabiî ki kolay işler değil. Başarıda ki bir başka etken ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin desteğinin hiç bitmemesi idi. Büyükşehir Belediyesi Mustafa Çelik’de takıma sahip çıkarak her türlü sıkıntısını çözmek için büyük çaba gösterdi. Yönetime verdiği destekleri şu ana kadar siyasi anlamda katkı sağlamak için hiç ön plana çıkmadı. Başka bir belediye başkanı olsa şu ana kadar bunu çok iyi bir şekilde seçim malzemesi yapardı. Çelik Başkan  bu düşünce içerisinde şu ana kadar hiç olmadı diyebiliriz. Tabiî ki bu kadar olumlu gelişme ve desteğin ardından takımın başarılı olması gayet normal gözüküyor. Kayserispor şu ana kadar oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla bütün dikkatleri üzerine çekti. Bu başarılı sonuçların ardından şehrin ve taraftarın beklentileri de arttı. Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarına katılmak artık kaçınılmaz görünüyordu. Yönetim işi sessiz ve derinden yürütmek istese de tablo artık netti. Şehir önce Türkiye Kupası sonra da  Avrupa kupalarına katılmayı istiyordu. Tabii ki yönetimin işi kolay değil. Geçmişten gelen borçlar yapılan transferlerin ödemeleri büyük bütçeler istiyor. Yönetimin doğru hamleler yapması çok önemli. Hata yapma lüksü yok. Geçtiğimiz sezon düşme potasından son anda çıktığımızı kimse unutmasın. Transfer tahtasının kapalı olduğu açtırmak için nasıl gayretler gösterildiğini sabahlara kadar maddi destek arandığını unutmamak lazım. Kayserispor’un önceliğinin kurumsallaşma adına önemli adımlar atarak yoluna devam etmesi gerekiyor. En az 3 yıllık bir program yaparak önümüzdeki sezonlar için kalıcı bir takım yapılabilir. Günü birlik başarılar artık kimseyi memnun etmiyor. Kayserispor büyük bir camia. Bu büyük camiaya önümüzdeki sezonlarda doğru hamleler yapılırsa işte o zaman Avrupa da ve şampiyonluk yolunda söz sahibi olabiliriz. Önümüzdeki 15 gün Kayserispor’un hedefleri için çok önemli. Bakalım yönetim hangi hamleleri yapacak. Bunu bekleyip hep birlikte göreceğiz. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.