|   | 
  • KAYSO'dan Muhteşem Sanayi Gecesi


    KAYSO'dan Muhteşem Sanayi Gecesi
    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen 2015 yılı Sanayi Gecesi muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti. Kayseri Ommer Otel’de düzenlenen gecede İSO İlk 500, İkinci 500, kurumlar vergisi, ihracat ve özel ödüller kategorisinde sıralamaya giren üyelere plaket takdim edildi.

    Hasçelik Kablo, Formal Alüminyum, Kilim Mobilya, Meysu ve Turkuaz Seramik’in sponsorluğunda gerçekleştirilen geceye, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda davetli katıldı.

     

    Gecenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, dünyadaki tüm zorluklara rağmen halen üretim yapan ve istihdama katkı sağlayan tüm sanayicilerin ödülü hak ettiklerini belirterek tüm KAYSO üyelerini kutladı. Ayrıca Başkan Boydak, sanayi gecesine katkılarından dolayı tüm sponsorlara ve KAYSO’nun kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.

     

    Tek parti iktidarının sürmesinin iş dünyasını ümitlendirdiğini belirten Başkan Boydak, " Ne mutludur ki 2015 yılının bu son 6 ayı, hükümetin kurulması ve son haftalarda Başbakanımızın yaptığı açıklamalar iş dünyasını umutlandırdı. İş dünyası olarak hükümetin yapacağı programların arkasındayız. Önümüzün açıldığı zamanlarda neler yapabildiğimizi gördük. Türk ekonomisinin 2016 yılında da yine Kayseri iş dünyası olarak iyi olacağına inanıyoruz. Türkiye'nin yüzde 5'in üzerinde büyüme potansiyeli olacağı görüşündeyiz. Ülkemizin ve bizlerin hak ve menfaatlerinin korunmasından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye olarak dış ülkelere 4,5 milyar dolar yardım yapar konuma gelmemiz bizi gururlandırıyor. 2016 yılında önümüzün açılması ile koşmamız gerekiyor. Türkiye ekonomisinin yine dünya ortalamasının üzerinde büyüyeceği görüşündeyiz” dedi. 

     

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 2005 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan sanayi gecesinin artık marka haline geldiğini belirterek, başta KAYSO Başkanı Mustafa Boydak olmak üzere tüm sanayicilere teşekkür etti.

     

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise Türkiye'nin coğrafi olarak zor bir konumda olduğunu vurgulayarak, "Harita üzerinde baktığınızda etrafımız adeta yanıyor ve onların ortasında selamete doğru huzurla giden bir yapımız var. Bu huzuru koruyabilmek adına bütün arkadaşlarımızla adeta seferber oluyoruz" diye konuştu. 

     

    Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, Türkiye'nin bir bütün olduğunu ifade ederek Filistin'de, Gazze'de yapılanlarla ilgili İsrail nezdinde girişimde bulunduklarını hatırlattı ve “Aynı insanlık dramı, Suriye'de yaşanıyor. Biz söylemlerimizle değil, eylemlerimizle de duruşumuzu sergiliyoruz. Her türlü vesayete karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye'de istikrar ve büyüme devam edecek" dedi.

     

    Kayseri'nin birçok ülkenin iline örnek olabileceğini belirten Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, "Hemen her hafta bir hayırseverimiz yardımda bulunuyor. Hatta bugün de bir yardımseverin katkılarıyla bir ortaokul açılışı yaptık. Kayseri’nin gelişip kalkınmasına katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor, gecede ödül alacak tüm sanayicilerimizi kutluyorum" diye konuştu. 

     

    Son olarak kürsüye gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ekonomik göstergelerin 2016 yılında daha iyi olacağını ifade ederek, "Firmalar 2016 yılını kriz yılı değil fırsatlar yılı olarak değerlendirdiğinde çok güzel yerlere geleceğiz" dedi. Rusya'nın yaş meyve ve sebze ambargosunun bu ülkede fiyatları olağanüstü artırdığını savunan Elitaş, "Ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde sürdürelim" dedi. 

     

    Rusya'dan Türkiye'ye 4.5 milyon turist geldiğini kaydeden Elitaş, "Gelen turistlerin beraberinde götürdükleri eşyalar da ihmal edilemeyecek seviyede. Ticaret kurallarını başka yöntemlerle engellemeye çalışırsa 2 ülke halkı arasında pekişen dostluğun onarılmaz bir yaraya dönüşmesine Rusya sebep olacaktır" şeklinde konuştu. Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasında 'Üçlü Bakanlar Zirvesi'ni 19 Şubat 2016'da Kayseri'de yapacaklarını dile getiren Elitaş, "500'e yakın işadamı geliyor. Yapılacak iş forumunda ikili görüşme imkanı doğacak" dedi. Elitaş, asgari ücret için en uygun paylaşım nasıl olacaksa o şekilde yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

     

    Konuşmaların ardından başarılı sanayicilere plaket takdimi yapılırken, Kayseri Sanayi Odası'nın 49. kuruluş yıldönümü anısına pasta kesimi yapıldı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.