|   | 
  • KCETAŞ, KEPSAŞ'I KURDU


    KCETAŞ, KEPSAŞ'I KURDU
    Mustafa Yıldız - Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi (KCETAŞ), dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini ayrı tüzel kişilikler altında yürütmek üzere Kayseri Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'ni (KEPSAŞ) kurdu.

     Mustafa Yıldız - Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi (KCETAŞ), dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini ayrı tüzel kişilikler altında yürütmek üzere Kayseri Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'ni (KEPSAŞ) kurdu.

    KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri ve çevresindeki yerleşim birimlerinin elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve ticareti hizmetlerini yapmak üzere 11 Ekim 1926'da faaliyete başlayan şirketin 87 yıldır hizmet verdiğini söyledi.

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetinin ayrıştırılmasına yönelik düzenlemeye gittiğini, bu kapsamda dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini ayrı tüzel kişilikler altında yürütmesi için KEPSAŞ'ı kurduklarını belirten Atasoy, şu bilgileri verdi:

    "Elektrik Piyasası Kanunu'nun, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin dağıtım şirketleri tarafından 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesine ilişkin hüküm kapsamında, EPDK'nın hazırladığı

    'Dağıtım ve Perakende Satış Faaliyetlerinin Hukuki Ayrıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar' kabul edilerek, 27 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İlgili kararda hukuki ayrışma için 'kısmi bölünme' yöntemi uygulanacağı belirtilmiştir. Türk Ticaret Kanunu kapsamında kısmi bölünme işlemlerine başlamadan önce KCTAŞ tarafından 20 Kasım 2012 tarihinde KEPSAŞ kuruldu. KEPSAŞ, 15 Aralık 2012'de EPDK'ya perakende satış lisansı, KCETAŞ da eş zamanlı olarak sahip olduğu perakende satış lisansının sonlandırılması başvurusunda bulundu. EPDK tarafından KEPSAŞ'a, 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere eskisinin devamı niteliğinde perakende satış lisansı verdi."

    Yeni yapılanmayla işletme-bakım, şebeke yatırımları, kayıp kaçağın azaltılması, sayaç okuma, sahada fiziki bağlantı yapılması, kesme ve açma işlemlerinin 1 Ocak'tan itibaren yine KCETAŞ'ın sorumluluğunda kaldığını belirten Atasoy, "Enerji satışı ve perakende sözleşmeler, tahakkuk, faturalama ve tahsilat gibi hizmetler KEPSAŞ tarafından sunulmaya başlandı. KEPSAŞ logolu enerji tüketim faturaları bu aydan itibaren müşterilere ulaşmaya başladı" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.